Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PNG-CD va decide la Congres cu cine fuzioneaza si daca Gigi Becali se intoarce

Joi, 11 Iunie 2009, ora 17:33
2491 citiri
PNG-CD va decide la Congres cu cine fuzioneaza si daca Gigi Becali se intoarce

PNG-CD va decide la Congres, care va fi organizat in maxim doua saptamani, daca fuzioneaza cu PD-L sau cu PRM si daca Gigi Becali revine ca presedintele formatiunii.

Declaratia a fost facuta pentru NewsIn de Robert Ionescu, liderul filialei din Bucuresti.

Potrivit lui Ionescu, saptamana viitoare va avea loc un Consiliu al partidului, care va convoca un Congres, iar pe ordinea de zi a acestei reuniuni se afla decizia privind o fuziune cu PDL sau cu PRM, dar si alegerea presedintelui in conditiile in care Gigi Becali este europarlamentar.

"Poate sa ramana si Gigi Becali, dar trebuie luata o decizie tinandu-se cont de faptul ca dl. Becali este europarlamentar", a mai spus Ionescu, care a adaugat, intrebat fiind in acest sens, ca si el este interesat sa candideze la sefia PNG-CD.

Am reinnoit parteneriatul cu PD-L la Capitala

Intrebat de asemenea, de ce a reaparut tema unei fuziuni cu PD-L, in conditiile in care zilele trecute Gigi Becali a vorbit despre o fuziune, dar cu PRM, Robert Ionescu a raspuns: "Azi am reinnoit parteneriatul cu PD-L de la nivelul CGMB. Am avut mandat sa reinnoiesc acest parteneriat".

"Dl. Becali ramane mentorul nostru, al celor din PNG, si sfatuitorul meu personal, dar, deocamdata, in acest moment singurul mandatat sa reprezinte pana la Congres relatia cu alte partide, sau cu presa, sunt eu", a mai precizat Ionescu.

Fuciu, out!

Totodata, Robert Ionescu a mai anuntat ca Daniel Fuciu, consilierul general al municipiului Bucuresti, este propus spre excludere, deoarece acesta a afirmat ca este obligat de partid sa voteze in CGMB hotarari ilegale.

Un alt motiv invocat de Ionescu este faptul ca Fuciu a mai spus ca PSD incearca sa convinga consilierii formatiunii sa treaca la social-democrati pentru a schimba majoritatea din Consiliul dominat de PD-L.

Ce se intampla cu pactul PRM - PNG-CD?

Pe 27 mai, PRM si PNG-CD au semnat un pact electoral prin care se angajeaza sa colaboreze "exemplar" pentru europarlamentare, iar George Becali nu excludea o viitoare fuziune, daca rezultatele la alegeri vor fi bune.

"Prezentul pact electoral se constituie in preambulul unei colaborari viitoare mai ample si de lunga durata", se arata in document. Intrebat daca pactul constituie premisa unei viitoare fuziuni, George Becali a spus ca, daca scorul pe care il va inregistra PRM la europarlamentare va fi bun, atunci se va face si o fuziune, iar partidul se va numi tot PRM, "pentru a cladi un partid puternic in Romania".

Gigi Becali a declarat recent in cateva emisiuni televizate ca probabil PNG va fuziona cu PRM. "Ramane sa mai am niste discutii cu domnul Vadim, pentru ca dumnealui trebuie sa accepte anumite doleante ale mele", a explicat el.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#fuziune PNGCD PRM, #fuziune PNG PDL, #Becali revine PNG , #Gigi Becali