Alegerile de la Stefanesti, anulate de BEC (VIDEO)

Miercuri, 04 Iunie 2008, ora 15:53
2275 citiri
Alegerile de la Stefanesti, anulate de BEC (VIDEO)

Rezultatul alegerilor de duminica din comuna Stefanesti, judetul Ilfov, a fost anulat de Biroul Electoral Central, in urma unei contestatii depuse de PNG-CD.

Scrutinul va fi repetat in Stefanesti, pe 15 iunie, data la care are loc turul al doilea al alegerilor locale in localitatile unde nu s-a ales un primar din primul tur.

Decizia BEC este irevocabila si nu poate fi contestata, neputand fi atacata in justitie, potrivit reprezentantului PC in BEC, Vlad Hogea.

Primarul inca in functie al localitatii Stefanesti, Anghel Rababoc (PNG), a cerut Biroului Electoral Central sa dubleze numarul sectiilor de votare, pentru a nu se repeta situatia de duminica, atunci cand sute de oameni nu au apucat sa-si exprime votul.

"Rog BEC, pentru a evita situatia de duminica, sa dublam sectiile de votare. Peste doua treimi din oamenii din localitate nu au apucat sa voteze. Nu conteaza cu cine voteaza, conteaza sa se respecte un drept constitutional. Va promit eu ca la Stefanesti se va vota in liniste pe 15 iunie", a declarat edilul din Stefanesti, Anghel Rababoc.

Pe de alta parte, presedintele PSD Ilfov, Gabriel Oprea, spune ca social-democratii respecta decizia BEC de a anula alegerile din Stefanesti si sustine ca partidul sau va castiga scrutinul de pe 15 iunie.

"Respectam decizia BEC. PSD va castiga aceste alegeri, asa cum s-a intamplat in primul tur, de data asta legal si cinstit. Sunt convins ca PSD va castiga din nou. Noi la Stefanesti am facut campanie cinstita. Daca de zece ori se repeta aceste alegeri, de zece ori castigam", a declarat Oprea, citat de NewsIn.

Ministrul de Interne, Cristian David, a anuntat miercuri ca alegerile de la Stefanesti nu au fost curate, fiind marcate de grave incalcari ale legii electorale. David l-a informat pe premierul Tariceanu ca mai multi oameni din aceasta localitate au votat de mai multe ori, desi unii dintre ei nici macar nu figurau in listele Evidentei Populatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#alegeri, #electoral, #scrutin, #Stefanesti , #stiri PNG-CD