PNL - Oprea va rupe la toamna, va infrange!

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 23 Iunie 2016, ora 12:46
10532 citiri
PNL - Oprea va rupe la toamna, va infrange!

Spectacolul pe care il ofera liberalii dupa aceste alegeri pe care aproape ca le-au castigat "decat" ca le-au pierdut mi se pare jalnic. Nu imi amintesc sa fi vazut ceva similar de la PNTCD incoace.

In loc sa admita ceea ce se vede cu ochiul liber, si anume ca au pierdut alegerile intr-un mod care dupa stabilirea majoritatilor in consiliile judetene s-ar putea dovedi chiar catastrofal, in loc sa realizeze de ce si sa forteze un punct de inflexiune, o resetare salvatoare cu un congres extraordinar cu o noua conducere, PNL pare decis sa se afunde pe drumul pierzaniei.

De la distanta, cea mai mare ineptie mi se pare intentia de fuziune cu UNPR, stire aparuta pe surse, dar pe care Alina Gorghiu nu a infirmat-o. Adica e un cadavru in mijlocul scenei politice si liberalii se inghesuie sa-l imbratiseze strans ca sa-si adjudece cei doi dinti de aur pe care ii mai are neinsufletitul.

UNPR mai are o singura zestre, cei cativa consilieri de care depinde in cateva judete, vreo 3, formarea majoritatii in noile consilii. Teoretic si majoritatea in Parlament, tot de ei depinde, doar ca sesiunea se incheie la 1 iulie si ma intreb din toamna de cate ori se va mai face cvorum. Aud ca miza ar fi schimbarea sefului SIE, vot pentru care UNPR e vital. Derizoriu de putin in ecuatia mare.

Cu sau fara prezenta formala a lui Gabriel Oprea si Neculai Ontanu, partidul acesta, daca poate fi numit asa, este identificat cu ei, este al lor. Asa cum este asociat cu notiunea de traseism. Asa cum este asociat cu moartea lui Bogdan Gigina. Astea nu se pot sterge asa de usor din mentalul alegatorilor, mai ales al electoratului mai pretentios, mai informat, mai principial al PNL.

Chiar asa de repede sa uiti ce ai patit dupa ce Razvan Sava a luat in brate alt asemenea cadavru politic, pe Piedone, crezand ca prostesti pe cineva? Cat o fi costat in Bucuresti miscarea aceasta "de geniu"?

Daca era vreun atu electoral, credeti ca UNPR nu candida singur sau nu tinea PSD cu dintii de el? Liviu Dragnea nu pare grabit sa-i recupereze pe oamenii lui Oprea. Oare de ce?

Iar daca pierde majoritatea, PSD nu mai trebuie sa raspunda de ce nu rastoarna un guvern care ii e foarte util in acest moment macar pentru ca il scuteste de scandalul desemnarii unui premier.

Si vi se pare ca dupa fuziune electoratul UNPR, 1 - 2 procente, se va duce intins spre PNL dodolot? Eu sunt convinsa ca oameni obisnuiti sa voteze PSD asta vor face in continuare. Deci PSD va lua buna parte din voturi, dar nu va mai deconta pasivul UNPR.

Sa mai spun ca UNPR e de stanga si liberalii se pretind dreapta romaneasca? Sa ne mai gandim ca PNL inca nu a rezolvat fuziunea anterioara ca se apuca de alta? Sa va mai spun ca UNPR a votat impotriva ridicarii imunitatii lui Titus Corlatean? Sau ca UNPR contine si ce a mai ramas din PP-DD?

Pentru cateva dintre aceste "personalitati", PNL va trebui sa rupa, inteleg, vreo 17 locuri de pe listele acelea care ar trebui dedicate unor oameni noi si reformatori. Si mancarea asta sleita va fi oferita unui electorat deja plin de sila, daca e sa ne uitam la prezenta de la alegerile locale.

Inteleg ca mai urmeaza si fuziunea PNL cu partidele dlor Fenechiu si Geoana. Cu asa atuuri electorale, zic ca vor rupe la toamna, "vor infrange" mai ceva ca la locale.

La cat de dramatic ar putea fi pentru PNL efectul electoral al acestei miscari, nu m-as mira ca insusi Liviu Dragnea sa-l fi trimis cal troian pe Valeriu Steriu cat sa se lipeasca bine de tot imaginea lui Oprea de PNL, adica manjeala sa se produca indiferent de rezultatul final.

Mai tineti minte cand PNL s-a avantat sa-l schimbe pe Calin Popoescu Tariceanu de la sefia Senatului, mizand pe UNPR care a facut in ultimul moment pasul in lateral? PNL s-a ales nu numai cu ridicolul, ci si cu alegatorii ALDE antagonizati total inainte de alegerile locale. Se zice ca doar carasii uita de la un capat la altul al acvariului unde e acesta si se lovesc din nou de sticla.

Si fix cand se gudura pe langa UNPR, PNL ii facea si lui Dacian Ciolos propunerea de intrare in partid. Apetisant pentru premier, nu? Iar ca bonus, ca sa fie convingatori, voteaza cot la cot cu PSD legea pensiilor speciale pentru alesii locali, pe care Guvernul a considerat-o nesustenabila si a atacat-o la CCR. Explicatia dnei Gorghiu pentru acest vot face toti banii.

Ce se asteptau liberalii sa faca Dacian Ciolos in aceste conditii? Sa lesine de emotie? Sa se prabuseasca in bratele lor calde? Evident ca i-a refuzat cu o tusa evidenta de iritare.

Putin mai devreme ii refuzase si avocatul Piperea, ofertat pentru sefia PNL Bucuresti, un refuz nu elegant ca al lui Dacian Ciolos, ci cu zurgalai, cu Antena 3, cu insulte si confruntari in direct cu Teodor Atanasiu, care, ca sa ingroape penibilul, a spus ca pana la urma Blaga & Gorghiu i-au facut dlui Piperea oferta cumva pe persoana fizica, nu in calitate de lideri ai partidului si in numele acestuia. Leadership, nu gluma!

Stiti ce face PSD in timpul asta? Creste. Stiti ce face Liviu Dragnea? Se ingrasa de la popcorn.

Sincer, putin imi pasa de soarta PNL, dar imi pasa ca Romania incape pe mana unui partid antiJustitie, iar pe locul liber se ridica fratii lui Cinci Stele, Syriza si Podemos, bine antrenati de fanul lui Putin cu afaceri masive la Minsk.

Asta-i durerea, nu ca liberalii o iau intins pe drumul taranistilor incolonati dupa caruciorul dnei Gorghiu si carja lui Vasile Blaga in ritmul pas cu pas spre dezastru dictat cu mare maiestrie politica de Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#PNL UNPR fuziune, #PNL Ciolos , #alegeri parlamentare