Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Propunere PNL: Alegerile prezidentale sa aiba loc intr-o zi de vineri

Miercuri, 12 August 2009, ora 20:29
1276 citiri
Propunere PNL: Alegerile prezidentale sa aiba loc intr-o zi de vineri

Senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoara, doreste ca alegerile prezidentiale sa se desfasoara intr-o zi de vineri, conform unei initiative legislative a sa depusa la Senat.

"Trag nadejdea ca aceasta lege, deoarece am promovat-o in sesiunea parlamentara anterioara, deci, in primavara sa poata sa parcurga procedurile normale prin Parlament si ea sa fie aplicabila din luna noiembrie, cand vor avea loc alegerile prezidentiale", a afirmat Nicoara, in cadrul unei conferinte de presa de miercuri de la Cluj-Napoca.

Senatorul sustine ca motivul principal pentru care romanii vor dori sa vina la urne va fi acela ca in baza dovezii ca si-au exercitat dreptul la vot vor primi zi libera.

"Cei are se prezinta la vot, avand dovada ca au fost la vot, sa poata sa aiba zi libera, iar cei care lucreaza vineri, care sunt implicati in desfasurarea procesului de vot, sa poata sa mearga pe rand la vot si sa aiba zi libera luni. Aici ma refer la politie, pompieri, cadre medicale, care sunt obligate sa fie la serviciu in ziua votului", a mai subliniat senatorul liberal.

Acesta sustine ca ideile privind obligarea cetatenilor sa voteze nu sunt principii democratice, insa organizarea alegerilor in ziua de vineri si obtinerea unei zi libere in acest sens e o solutie buna.

"Am constatat in Senatul Romaniei o puternica dorinta de a impune romanilor prezenta la vot, prin penalizari, prin amenzi si asa mai departe. Cu alte cuvinte, un vot obligatoriu pe care eu il consider complet nedemocratic. E adevarat, prezenta electoratului la urne in ultima perioada a fost intr-o dramatica scadere, drept pentru care, am considerat ca trebuie sa gandesc un proiect de lege care sa stimuleze cetatenii Romaniei sa se prezinte la vot, sa ii co-interesam, cu alte cuvinte si am gasit formula ca vinerea sa fie zi de vot, doar vineri", a mai spus Marius Nicoara.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#prezidentiale vineri, #alegeri prezidentiale 2009 , #alegeri prezidentiale