Reactia PNL, dupa decizia Tribunalului Bucuresti: Conducerea partidului este legala si legitima

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 14:53
4316 citiri
Reactia PNL, dupa decizia Tribunalului Bucuresti: Conducerea partidului este legala si legitima

PNL precizeaza, dupa decizia Tribunalului Bucuresti, ca nu este pusa sub semnul intrebarii conducerea partidului. Noua conducere este legitima si legala, se arata intr-un comunicat PNL.

"Din minuta redactata de Tribunal, reiese foarte clar ca nu exista niciun fel de obiectiuni din partea completului care a judecat acest dosar in ceea ce priveste alegerea noii conduceri a partidului. Instanta a dispus ca toate documentele referitoare la alegerea conducerii PNL sa fie inregistrate in Registrul partidelor politice. Nu exista niciun fel de problema cu privire la legitimitatea si legalitatea noii conduceri a PNL", incepe textul Departamentului de Analiza Politica si Comunicare al PNL.

Mai mult, decizia de marti a Tribunalului nu afecteaza in niciun fel candidatura lui Klaus Iohannis la presedintia Romaniei: "Alianta Crestin-Liberala l-a desemnat pe domnul Iohannis candidat la presedintie in urma unei decizii politice, care nu a avut la baza calitatea sa formala de presedinte al PNL", precizeaza textul.

Statutul PNL, ilegal - Mai candideaza Iohannis la prezidentiale? (Video)

In ceea ce priveste noul Statut, PNL precizeaza ca asteapta motivarea deciziei pentru a vedea care sunt modificarile respinse de instanta, urmand ca apoi, in termenul legal de cinci zile, sa atace hotararea completului de judecata. "Acestea sunt chestiuni formale, juridice, care vor fi rezolvate", se mai arata in text.

PNL arata ca si in cazul in care decizia Curtii de Apel va mentine obiectiile la Statut formulate de Tribunal, singura consecinta este ca partidul va functiona fara sa mai tina cont de acele dispozitii declarate neconforme.

"In ceea ce priveste candidatura domnului Klaus Iohannis la sefia PNL, acesta a fost ales presedinte al PNL cu sustinerea unei largi majoritati a delegatilor la Congres. Aceasta este o realitate politica necontestata si necontestabila", se incheie comunicatul.

Lovitura in justitie pentru Klaus Iohannis: Ar putea pierde sefia PNL?

Tribunalul Bucuresti a respins, marti, unele modificari aduse statutului PNL la congresul din 28 iunie. Instanta a precizat ca "ia act de lucrarile congresului", in care Klaus Iohannis a fost ales presedinte PNL, in baza derogarilor privind vechimea necesara in partid.

Ce spune primarul din Pucioasa, omul care a reclamat conducerea PNL la tribunal

"Admite in parte cererea formulata de petentul Partidul National Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea in registrul partidelor politice a documentelor ce atesta desfasurarea adunarilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 si procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014.

Admite in parte cererea de interventie voluntara principala formulata de intervenientul Danut Badau. Respinge cererea formulata de petentul Partidului National Liberal de incuviintare a modificarilor aduse Statutului Partidului National Liberal", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti, citata de Mediafax.

Potrivit televiziunilor de stiri, decizia tribunalului vizeaza derogarea primita de Klaus Iohannis pentru a putea candida la sefia PNL. Conform statutului initial al PNL, primarul din Sibiu avea nevoie de o vechime minima in partid de doi ani. Iohannis s-a inscris in tabara liberala in februarie 2013.

In Delegatia Permanenta a PNL s-a votat o derogare la statut prin intermediul careia Iohannis a primit dreptul de a candida la sefia partidului, iar la Congresul din 27-28 iunie, primarul Sibiului a fost ales in functia de presedinte PNL, pe baza acestei modificari la statut.

Primul congres PNL dupa epoca Antonescu: Ce prevede noul Statut

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#PNL decizie Bucuresti numire Iohannis, #Iohannis presedinte PNL decizie Tribunal , #alegeri prezidentiale