Becalizarea PNL (Opinii)

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 23:10
9780 citiri
Becalizarea PNL (Opinii)

Dupa ce l-a vadimizat, Crin Antonescu a trecut la o noua faza a distrugerii PNL - becalizarea. Una chiar mai agresiva si mai distrugatoare.

Vadimizarea a constat in radicalizarea discursului PNL intr-o directie tot mai nationalista. Liberalii au devenit antimaghiari, desi pe sub masa negociau guvernarea impreuna cu UDMR in caz de nevoie, au devenit antiamericani, antieuropeni, au capatat tuse xenofobe, iar liderul lor, in scurta perioada de interimat prezidential, a reusit sa-si ridice in cap toti liderii europeni respectabili.

In acest moment, Crin Antonescu este un paria in politica europeana. Sau chiar mai rau, nu exista in politica europeana.

Sigur ca nu tot PNL a agreat acest derapaj. Au existat voci, precum aceea a lui Andrei Chiliman, care a replicat dur ineptiilor nationaliste si antioccidentale, sub amenintarea excluderii din partid.

Dar cat timp PNL in ansamblu a urmat politica lui Crin Antonescu, ea a fost asumata de liberali si este inscrisa, rusinos, pe cartea lor de vizita.

Nu cred ca dl. Antonescu, care s-a casatorit in Italia si se tunde la Bruxelles, are sentimente nationaliste profunde si ele sunt cele care-i dicteaza discursul. Cred mai degraba ca vadimizarea a fost mai degraba un calcul pragmatic menit sa atraga in zona PNL electoratul orfan al PRM, chiar daca in mod normal, intr-o minima logica politica, intre unii si altii incompatibilitatea ar trebui sa fie ireconciliabila.

Becalizarea este etapa care trece dincolo de discursul politic, de strategie. Este o intoarcere la ghioaga si bata, la grota si la blana de oaie, o prabusire in primitivism si grobian, desprinderea definitiva de orice urma de liberalism. Pentru ca a admite in PNL, a promova ca deputat un personaj nu numai cu trecut controversat, ci si cu idei profund antiliberale este un fel de sinucidere politica.

George Becali este un homofob declarat, este misogin, nu admite polemica, are alergie la diversitatea de idei, este bigot, adora dictatura, atunci cand este el dictatorul desigur, se comporta ca un feudal autentic.

Toate acestea sunt in contradictie flagranta, fundamentala cu liberalismul. D-na Norica Nicolai s-a aratat oripilata de faptul ca Traian Basescu i-a refuzat desemnarea ca ministru al Justitiei pe motive de mapa profesionala, dar piveste calma cum George Becali pretinde ca femeia este impinsa de diavol sa se pretinda egala cu barbatul.

Si George Becali nu este doar pata de culoare din PNL, ca o maimuta tinuta intr-un tarc la care sa te uiti in clipele de amuzament. Dupa ce la Bruxelles nu a fost acceptat in niciun grup si statea in banca repetentilor, in Parlamentul Romaniei, PNL i-a dat un loc in Comisia Juridica, desi singurele sale legaturi cu acest domeniu sunt cele capatate in nenumaratele anchete al caror subiect a fost.

Comisia Juridica, pe unde trec toate legile, toate cererile privind imunitatile, toate conflictele de procedura, este poate cea mai importanta dintre comisiile parlamentare.

George Becali are planuri mari de reformare a PNL, pentru ca, nu-i asa, el vine cu banii. Si a si inceput ordinea, in stilul sau de primata, tarandu-i in noroi in primul rand pe adversarii lui Crin Antonescu.

E ca si cum liderul PNL si-ar fi angajat un mardeias pe care sa-l asmuta impotriva celor care-l enerveaza. Si Adriana Saftoiu, inainte de a fi exclusa, a fost tavalita in tarana de Gigi Becali. Dar cred ca e mai mult decat atat.

De fapt, ma tem ca este nitel invers. Cand George Becali a spus ca el a venit cu banii, cred ca stia ce spune. Ma tem ca dl. Antonescu a vandut pe un pret bun PNL, si-a asigurat banii pentru campanii, si cea trecuta si cea prezidentiala, lasand-l in schimb pe Becali sa-si faca de cap in partid.

Becali a cumparat PNL si va trata partidul cum a tratat echipa Steaua si pe antrenorii ei, de asta ma tem.

Intr-o lume normala, aceasta ar fi o sinucidere politica. Nu suntem o lume normala. Romanii nu voteaza doctrine, nu dau doi bani pe decenta si eleganta. Cei pentru care acestea au valoare sunt minoritari si nu de ei are nevoie Crin Antonescu pentru a ajunge presedinte.

El are nevoie de vot negativ masiv si de cei care fie "se rad" la glumele sinistre ale lui George Becali, fie sunt cazuti in admiratia lui. Si ei sunt deprimant de multi. Ca dovada, George Becali si-a castigat la scor colegiul din Bucuresti unde a candidat.

Din pacate, PNL, partid cu mai multi parlamentari si primari ca niciodata, a incetat sa mai existe. Ceea ce avem acum sub acest nume este un mutant vadimizat si becalizat a carui soarta este pecetluita, daca liberalii autentici nu se vor revolta macar in ceasul al 12-lea. Daca vor tacea, Becali este exact ceea ce merita.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#becalizare PNL, #Gigi Becali PNL, #vadimizare PNL , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza anty virus
anty virus
rank 5
Hai sa fim seriosi...e doar un mascarici teleghidat de Voiculescu.