Viorel Catarama a fost exclus din PNL

Luni, 15 Martie 2010, ora 13:25
8968 citiri
Viorel Catarama a fost exclus din PNL

Viorel Catarama a fost exclus, luni, din PNL, in urma prestatiei sale de la Congres, precum si dupa declaratiile facute in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale impotriva lui Crin Antonescu.

Fostul candidat la sefia PNL fusese invitat luni la sedinta partidului pentru a da explicatii, insa nu s-a prezentat, liberalii votand in lipsa sa excluderea. Potrivit Antena 3 s-au inregistrat 36 de voturi pentru, 6 impotriva si 4 abtineri.

Antonescu isi ataca adversarii: Catarama trebuia dat afara din partid!

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca isi asuma excluderea lui Catarama, decizia fiind luata avand in vedere comportamentul lui Catarama fata de partid.

"Domnul Viorel Catarama a fost exclus din PNL, propunerea mi-am asumat-o din punct de vedere politic. E un set intreg al actiunilor domnului Catarama de ani de zile, ele au culminat cu ceea ce s-a intamplat in campania electorala si la Congres", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus ca el a fost cel care a insitat ca Viorel Catarama sa poata candida la presedintia partidului, insa acesta a ales sa renunte la acest drept si sa recurga, in schimb, la "un atac penibil".

"Am insistat sa participe la Congres pentru ca fiecare liberal are dreptul sa-si sustina platforma. Domnul Catarama nu si-a sustinut platforma, a venit cu un atac penibil la adresa partidului. Partidul nu mai poate sa mearga pe logica intrigii, pe logica micilor impacari, treuie sa mearga pe logica performantei", a mai spus Antonescu.

El a adaugat ca Viorel Catarama are la dispozitie "cai de atac, conform statutului partidului, dar cred ca nu are sens sa le mai foloseasca".

Viorel Catarama a intrat in dizgratia colegilor de partid dupa ce, la alegerile prezidentiale, a spus ca PNL nu ar fi trebuit sa aiba un candidat pentru ca nu are nicio sansa.

El a socat din nou cateva saptamani mai tarziu cand a anuntat ca va candida la presedintia partidului, pentru a-l salva, adaugand ca liberalii au nevoie de un negociator, adica el, si nu de "luptatori de K1, buni oratori".

Scrisoarea lui Catarama catre penelisti: Am esuat, ma retrag

Catarama s-a retras, insa, din cursa, motivand ca nu a reusit sa formeze o lista "competitiva" cu 32 de persoane.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat inca din ziua Congresului ca Viorel Catarama ar trebui sa fie exclus si a promis ca daca va fi reales, lucru ce s-a intamplat, va avea grija de acest lucru.

Antonescu: Catarama s-a comportat ca un securist ordinar

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Viorel Catarama exclus PNL , #Crin Antonescu