Vor mai fi excluderi din PNL? - Sondaj Ziare.com

Duminica, 26 Mai 2013, ora 08:30
3165 citiri
Vor mai fi excluderi din PNL? - Sondaj Ziare.com
Foto: mondonews.ro

In PNL inca nu e liniste. Daca pana acum cateva zile senatorul Sorin Rosca Stanescu a agitat apele din USL, vorbindu-se despre o necesara plecare a sa din partid, a venit randul "razvratitilor" sa fie pusi la punct, exclusi fara niciun compromis. Urmatorul pe lista este primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primul nume mare care a cazut a fost fostul presedinte al PNL Sector 1, Vlad Moisescu, cel care a fost exclus, miercuri seara, impreuna cu alti 11 membri ai filialei, in urma deciziei Biroului Politic Teritorial al PNL Sector 1.

A inceput epurarea in PNL - Vlad Moisescu, exclus. Urmeaza Chiliman si Tariceanu?

Presedintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chitoiu, a declarat ca cei 12 au fost exclusi din partid pentru faptul ca au "aderat la alte partide politice sau doctrine politice".

Moisescu a spus ulterior ca nu a fost anuntat de intentia de excludere din partid, care a fost una "talhareasca". Totodata, intrebat daca va fi exclus si Calin Popescu Tariceanu, fostul presedinte al PNL Sector 1 a raspuns ca spera "sincer ca domnul Antonescu nu va ajunge chiar pana aici", dar ca sunt semnale ca fostul premier ar putea fi inlaturat si el.

Urmatoarele nume pe lista neagra a liberalului Antonescu: Chiliman, Tusa, Tariceanu...

Unele surse din PNL sustin ca la Delegatia Permanenta Nationala de luni urmeaza sa fie propusa excluderea din partid a primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, a deputatului Diana Tusa si a senatorului Calin Popescu Tariceanu.

Edilul sectorului 1 a declarat, insa, joi, ca excluderea in absenta a colegilor sai din Partidul National Liberal ii intareste convingerea ca trebuie sa ramana in cadrul PNL, pentru a se lupta "din interior, pentru ca partidul sa se intoarca pe drumul Bratienilor, din mocirla lui Crin Antonescu".

Antonescu confirma: Voi propune excluderea lui Chiliman din partid

Presedintele PNL a confirmat ca va propune excluderea lui Andrei Chiliman din partid. "Eu voi face propunerea iar, conform statutului, decizia va apartine Delegatiei Permanente", a spus liderul liberal, vineri.

"Aceste persoane au angajat discutii pentru o alta constructie politica, din care PNL nu face parte. Firesc ar fi fost sa demisioneze", a apreciat Antonescu, precizand ca este "perfect de acord" cu excluderea lui Chiliman.

Diana Tusa, deputat PNL: In partid este dictatura, multi se feresc sa vorbeasca - Interviu

Pe de alta parte, deputatul PNL Diana Tusa il acuza pe Crin Antonescu ca a instaurat dictatura in partid: "Sunt doriti doar yes-manii, inclusiv cei din conducerea partidului se feresc sa se exprime". Tusa a spus, pentru Ziare.com, ca "sunt foarte multi colegi care gandesc la fel ca mine, dar din diverse motive se feresc sa se exprime".

Tariceanu: Nu sunt la curent cu vreo excludere din PNL, n-am aflat

In schimb, fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu sustine ca nu este la curent cu o eventuala excludere a sa din PNL, dupa cele din filiala sector 1, despre care de asemenea nu are cunostinta.

"Nu, n-am aflat. M-ati intrebat si eu va spun ca n-am aflat", a declarat Calin Popescu Tariceanu, pentru Ziare.com, joi.

Chiliman si Tariceanu, linistiti in urma cu cateva luni ca nu vor fi exclusi din PNL

La sfarsitul lunii ianuarie, europarlamentarul PNL Norica Nicolai afirma ca Andrei Chiliman "categoric" nu va fi exclus din partid. Vicepresedintele liberal a precizat, de altfel, ca dupa excluderea lui Catalin Chereches, din aceeasi luna, niciun membru al partidului nu mai este vizat de aceasta masura.

Norica Nicolai: Chiliman categoric nu va fi exclus. Becali? Nu, Doamne fereste!

Cu cateva zile inainte, Crin Antonescu declarase ca Andrei Chiliman isi "doreste sa provoace excluderea, pentru a putea merge la un alt partid", exprimandu-si totodata convingerea ca fost premier Calin Popescu Tariceanu "nu va pleca niciodata si nu va rupe niciodata partidul".

In acelasi timp, la jumatatea lunii ianuarie, fostul democrat-liberal Sorin Frunzaverde, actual vicepresedinte PNL, a afirmat ca la nivelul conducerii liberale nu s-a pus in discutie posibilitatea excluderii din partid a lui Chiliman sau a lui Tariceanu.

Antonescu despre excluderea lui Tariceanu si in ce conditii nu va candida la presedintie

Declaratiile lui Crin Antonescu s-au schimbat, dupa cateva zile, la sfarsitul lunii ianuarie, cand acesta i-a transmis lui Calin Popescu Tariceanu sa decida daca mai doreste sa reprezinte si sa faca parte din PNL, dupa ce fostul premier a cerut organizarea de alegeri interne in PNL pentru stabilirea candidatului liberal pentru alegerile prezidentiale din 2014.

In replica, Tariceanu a sustinut ca nu are de gand sa demisioneze din PNL, dar si ca nu exclude o eventuala candidatura pentru functia de presedinte al Romaniei.

Alti exclusi celebri din PNL: Saftoiu, Chereches, Bot. Pe lista s-au aflat si SRS si Becali

Fostul deputat PNL Adriana Saftoiu a fost exclusa din partid, la sfarsitul lunii decembrie 2012, pe motiv ca de foarte mult timp aceasta nu a mai avut contact cu filiala judeteana.

Apoi, pe 14 ianuarie, au fost exclusi din PNL primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, si deputatului Octavian Bot, care au fost considerati "tradatori". Biroul Politic Central al PNL a votat in unanimitate excluderea lui Catalin Chereches si cu doar doua voturi impotriva pentru cea a lui Octavian Bot din partid.

Conducerea PNL a votat excluderea lui Chereches si Bot si congres extraordinar (Video)

Tot in luna ianuarie se pusese in discutie si excluderea din partid a lui Gigi Becali, pe atunci deputat PNL. Pe rand, insa, europarlamentarul Norica Nicolai si vicepresedintele liberal Sorin Frunaverde au infirmat aceasta posibilitate. Gigi Becali si-a dat demisia din PNL in prima jumatate a lunii februarie.

Nu in ultimul rand, senatorul Sorin Rosca Stanescu a fost ultimul pe lista posibililor exclusi din partid, reusind sa provoace o criza in interiorul USL prin declaratiile sale la adresa social-democratilor, starnind furia prim-ministrului Victor Ponta. Si in acest caz, insa, lucrurile s-au calmat, iar senatorul PNL a ramas in partid.

Sorin Rosca Stanescu ar trebui exclus din PNL, pentru binele USL - sondaj

Ziare.com va invita la dezbatere si va intreaba daca vor mai fi excluderi in PNL, dupa acest nou val, in frunte cu Vlad Moisescu. Ii va da Antonescu afara din partid pe primarul sectorului 1 Andrei Chilman, pe deputatul Diana Tusa sau pe fostul premier Calin Popescu Tariceanu?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#excluderi PNL, #Andrei Chiliman exclus PNL, #Tariceanu exclus PNL, #Diana Tusa exclusa PNL, #Crin Antonescu excluderi PNL, #Vlad Moisescu exclus PNL , #excluderi PNL