PNL da in judecata toti ministrii Guvernului Boc

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 17:20
1431 citiri
PNL da in judecata toti ministrii Guvernului Boc

PNL va depune in urmatoarele doua saptamani plangeri penale impotriva fiecarui ministru din Guvernul Boc, in urma aplicarii ordonantei privind demiterea directorilor din deconcentrate, a anuntat, joi, prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban.

Orban a afirmat ca ministrii vor fi acuzati de "abuz in functie impotriva intereselor publice si abuz in functie impotriva intereselor private".

"Pregatim plangerile impreuna cu juristii nostri, pentru ca actiunea trebuie sa fie foarte bine intemeiata. Nu s-a mai intamplat in ultimii 20 de ani sa se depuna plagere impotriva fiecarui ministru al Guvernului. Acordam asistenta juridica oricarei persoane care va fi afectata de ordonanta de urgenta privind schimbarile directorilor, indiferent daca sunt din PNL sau din alt partid. Am primit sute de solicitari. Luni vom face o centralizare", a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai declarat ca peste 14.000 de directori isi vor pierde functiile de conducere, in urma aplicarii ordonantei de urgenta a guvernului nr. 37/2009.

"In aceasta ordonanta au introdus tot ce inseamna directori din autoritatile de management ale programelor nationale. Nimeni nu a indraznit sa comita un asemenea atentat impotriva democratiei, impotriva normelor si bunelor practice existente la nivel european in ceea ce priveste administratia publica si relatiile dintre administratia publica si centrala", a sustinut prim-vicepresedintele PNL.

Ludovic Orban a mai declarat ca efectul acestei ordonante va fi ca "nimeni nu se va mai duce la scolile si facultatile de administratie publica".

"Niciun functionar nu va mai invata, nu va mai participa la cursuri de pregatire, nu va mai fi amabil cu cetateanul si nu va incerca sa rezolve problemele cetateanului, pentru ca nu vor mai avea nicio sansa sa ajunga in functia de director. Singura sansa sa prinda un post de director e sa scuture matreata sau scamele de pe costumul presedintelui PSD sau presedintelui PDL. E scandalos", a afirmat Orban.

Prim-vicepresedintele PNL a mai declarat ca ordonanta 37 a fost data in timp ce Curtea Constitutionala se pronunta asupra unei legi cu acelasi continut in proportie de 90 la suta, pe care liberalii au atacat-o la Curtea Constitutionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#Ludovic Oban, #PNL, #depunere plangere , #Ludovic Orban