PNL va depune plangere impotriva fiecarui membru al Guvernului

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 14:32
1819 citiri
PNL va depune plangere impotriva fiecarui membru al Guvernului

PNL va depune plangere impotriva fiecarui membru al Guvernului Boc si va ataca la Curtea Constitutionala statutul functionarilor publici, Ordonanta de Urgenta discutata joi de Guvern, a anuntat, vineri, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

Concret, PNL va depune o plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si contra intereselor private si respinge numirea politica a sefilor din deconcentrate.

"Ignorand Constitutia, atributiile si competentele Curtii Constitutionale, pe furis, Guvernul Basescu-Geoana a adoptat o Ordonanta de Urgenta cu acelasi continut ca si legea adoptata de Parlament.

Continutul Ordonantei de modificare a statului functionarilor publici a incalcat o serie de reglementari legale", a acuzat liderul opozitiei.

"Nu vom sta cu mainile in san. Imediat dupa publicare vom ataca Ordonanta la Monitorul Oficial. Nu ne vom limita la atacarea la Curtea Constitutionala, ci vom depune plangere impotriva fiecarui membru al Executivului.

Orban a invocat Legea 52 privind transparenta in administratia publica, avand in vedere ca actul normativ nu a fost postat nici pe site-ul MAI, care este initiatorul Ordonantei, "nici pe site-ul Guvernului nu este si nu a avut loc nicio dezbatere publica pe tema acestui proiect".

Totodata, acest act normativ incalca legea de functionare a Curtii Constitutionale, sustine Orban: "prin aceasta ordonanta de urgenta, adoptata pe furis, neanuntata la briefing-ul de presa, i s-a cerut Monitorului Oficial sa pastreze spatiu pentru publicare Ordonantei in ziua de marti. Reprezinta un mare pas inapoi in ceea ce reprezinta administratia in Romania si a serviciului intern".

"Romania se intoarce pe vremea comisarilor sovietici"

Orban a dat asigurari ca, in ciuda secretomaniei de care da dovada actualul Guvern, CCR va declara legea neconstitutionala si "va impedica pofta celor doua FSN-uri de a-si tranti politurci la conducerea institutiior publice din Romania".

"Premeditarea Guvernului este evidenta. Obiectivul este de a publica Ordonanta, de a da afara directorii si directorii adjuncti la nivelul serviciilor deconcetrate ale administratiei, Ordonanta facandu-si efectul sa nu-i mai intereseze.

Obiectivul lor este sa dea afara din functii de conducere oameni de cariera", si-a continuat Orban acuzele la adresa puterii.

In plus, Ludovic Orban sustine ca astfel Romania nu s-a reintors la perioada FSN, din anii 90, nici la perioada comunista din vremea lui Ceausescu, ci s-a intors la vremea comisarilor sovietici. "Cele doua FSN-uri se comporta ca o forta de ocupatie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#functionari guvern PNL, #Orban plangere Guvern , #Ludovic Orban