Fostul lider PPE: Le multumesc colegilor din Romania pentru frumosul cadou primit

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 20:37
3135 citiri
Fostul lider PPE: Le multumesc colegilor din Romania pentru frumosul cadou primit

Fostul presedinte al grupului europarlamentar PPE, Joseph Daul, le-a multumit miercuri europarlamentarilor romani - PNL si PMP - care au aderat la grupul popularilor europeni, apreciind ca acestia i-au facut un "frumos cadou".

"As vrea sa le spun colegilor din Romania ca le multumesc pentru frumosul cadou primit in aceasta dimineata. Fortele de centru-dreapta s-au unit. (...) Cei sase noi deputati liberali care ne stau alaturi, impreuna cu cei doi de la Partidul Miscarea Populara, fac parte dintr-o dreapta unita", a declarat Daul intr-o conferinta de presa comuna cu noul presedinte al PPE, Manfred Weber, sustinuta la Parlamentul European.

Potrivit acestuia, noii eurodeputati s-au alaturat unei echipe inchegate. "Este intr-adevar un cadou frumos pentru un presedinte care isi incheie mandatul", a completat el.

"Ma bucur ca avem noi colegi, asta inseamna un grup mai puternic", a aratat la randul sau presedintele grupului PPE din PE, Manfred Weber.

Grupul eurodeputatilor romani din PPE va fi condus de doi co-presedinti: Valean si Stolojan

El a subliniat, in conferinta de presa, ca PPE ramane cel mai puternic grup din Parlamentul European, cu 221 de europarlamentari, care au fost confirmati in urma alegerilor europarlamentare din luna mai a acestui an.

"Si dorim ca PPE sa ramana un grup puternic in cadrul Uniunii Europene si Parlamentului European", a completat el, adaugand ca popularii europeni vor continua sa militeze pentru democratie si pentru o politica moderna in Uniune, fiind totodata impotriva formatiunilor cu tenta extremista. "Pentru noi este clar ca nu vom coopera cu partidele de extrema dreapta sau stanga", a aratat Weber, care a pledat pentru constituirea unei majoritati proeuropene.

PNL si PMP, acceptate in PPE cu unanimitate de voturi

Manfred Weber a dorit sa sublinieze ca Jean Claude Juncker va fi candidatul PPE pentru presedintia Comisiei Europene, exprimandu-si convingerea ca alegerea acestuia va fi un semnal de stabilitate pentru cetatenii europeni.

In urma votului unanim al grupului PPE, membrii PNL si PMP au fost acceptati cu unanimitate de voturi, numarul membrilor delegatiei Romaniei crescand astfel la cincisprezece europarlamentari.

Manfred Weber l-a succedat pe Joseph Daul, care a parasit Parlamentul European dupa 15 ani de activitate, din care sapte ani si jumatate ca presedinte al grupului PPE.

E oficial: Europarlamentarii PNL au intrat in grupul PPE

Europarlamentarul german Manfred Weber (CSU - Uniunea Crestin-Democrata), vicepresedinte al grupului PPE din anul 2004, a fost singurul candidat la sedinta de miercuri, fiind validat cu unanimitate de voturi.

Nascut in 1972 in Niederhatzkofen, Manfred Weber este licentiat in tehnologie, lucrand ca inginer inainte de a-si incepe cariera politica in cadrul CSU Junge Union, in 1989. Din 2003, Weber a activat ca membru al biroului CSU si, inainte de a fi ales europarlamentar, in 2004, a fost membru al parlamentului landului Bavaria.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Joseph Daul PMP PNL PPE, #aderare PNL PPE, #aderare PMP PPE, #lider populari europeni , #PDL
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Un semn de inteligenta politica din partea