Fuziunea PNL-PDL, "o broasca greu de inghitit" pentru un lider liberal

Marti, 17 Iunie 2014, ora 08:17
3669 citiri
Fuziunea PNL-PDL, "o broasca greu de inghitit" pentru un lider liberal

Fuziunea dintre PDL si PNL este "greu de inghitit" la Suceava, unde liderul liberal al organizatiei judetene se declara impotriva acestui demers. Totusi, spune deputatul Alexandru Baisanu (foto), chiar daca se va face fuziunea, atunci la nivel local sa ramana organizatii separate PNL si PDL.

"Nu ma incanta foarte tare sa schimb un echilibru deja format la nivel administrativ, cum nu ma incanta foarte multe dintre cele care se vor intampla prin aceasta fuziune.

Nu ma incanta unii din PDL cu care voi fi obligat sa stau la aceeasi masa, dar asa cum spunea un mare ganditor, daca vrei sa faci politica trebuie sa mai inghiti din cand in cand si cate o broasca. O voi face, atata vreme cat nu se intrece o limita morala, pe care mintea si sufletul meu o poate suporta", a declarat liderul PNL Suceava, citat de Monitorul de Suceava.

Deputatul liberal a explicat si la ce se refera atunci cand spune "broasca greu de inghitit".

"Insasi aceasta fuziune cu un partid cu care ne-am luptat. Ne-am unit cu PSD pentru a-i trimite acasa (pe democrat-liberali - n. red.) si acum fuzionam cu ei", a adaugat Baisanu.

Uniti, dar separati

Totusi, pentru ca "broasca" sa fie mai digerabila si fuziunea sa fie mai usor de inghitit, liberalii din Suceava vor cere la congresul partidului ca la nivel local sa ramana doua organizatii, una PNL si una PDL, doua birouri permanente si doi presedinti pana dupa alegerile locale din 2016.

"PDL are nevoie urgenta sa faca parte dintr-un partid ca PNL, altfel va fi destructurat de PSD si de partidul domnului Basescu. Noi le oferim aceasta sansa, sa vina in mod egal la masa. Partidul ramane PNL, ei vin la noi, ii putem lua si la bucata", a incheiat Baisanu.

Pe 28 iunie, membrii PNL se intrunesc intr-un congres al partidului, in care se va alege presedintele formatiunii si se vor pune la punct detaliile legate de fuziunea cu PDL, pentru care deja s-au facut demersuri.

In ultima vreme numeroase organizatii PDL-PNL din tara s-au inteles deja in vederea formarii de majoritati in consiliile locale ori judetene, insa sunt si exceptii. PE langa Suceava, unde politicienii nu sutn de acord cu fuziunea, mai sutn probleme la Bistrita sau Braila.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Alexandru Baisanu PNL fuziune, #Baisanu broasca fuziune, #fuziune PNL PDL , #PDL
Comentarii