Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis vs. Antonescu: Liberalii isi anunta candidatul pentru Cotroceni

Luni, 21 Iulie 2014, ora 11:30
2247 citiri
Iohannis vs. Antonescu: Liberalii isi anunta candidatul pentru Cotroceni

Liberalii isi vor desemna candidatul la alegerile prezidentiale, luni, dupa o sedinta a Delegatiei Permanente.

Intrunirea are loc dupa ce un sondaj comandat de PNL a aratat ca liderul partidului Klaus Iohannis are mai multe sanse sa ajunga presedintele Romaniei decat fostul sef liberal, Crin Antonescu.

Iohannis, cel mai bun candidat PNL pentru Cotroceni. Cum ar arata turul doi - sondaj IRSOP

Liberalii au avut duminica o intalnire restransa pe tema rezultatelor sondajului, la care Antonescu a refuzat sa participe, motivand ca nu are de ce sa faca "analiza pe sondaje", transmite Romania TV. Astfel, liberalii au stabilit sa decida luni, in cadrul sedintei Delegatiei Permanente, care va fi propunerea PNL pentru prezidentile.

Iohannis, intalnire cu liberalii pe tema prezidentiabilului PNL. Antonescu nu participa

"Daca initial vorbeam de o analiza sociologica mai ampla decat simpla fotografie de sondaj din acest moment, am discutat de niste formule, intrebari, a cazut acea ipoteza din lipsa de timp. Nu cred ca mai trebuie sa pierdem timp si bani. Putem sa facem direct delegatia permanenta si luand direct sondajul, sa trecem la vot. Nu contest vreun sondaj. Maine (luni - n.red) vor fi prezentate si delegatia va da un vot. Nu am de ce sa fac analiza pe sondaje", a explicat fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu.

Iohannis si Antonescu, in cursa interna

Klaus Iohannis si Crin Antonescu au fost propusi pentru cursa prezidentiala in urma Congresului PNL din 28 iunie, in care ar fi urmat sa voteze o rezolutie referitoare la candidatul liberal pentru Cotroceni. Totusi, liberalii s-au razgandit, iar presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a anuntat ca prezidentiabilul va fi stabilit in Delegatia Permanenta.

Iohannis a dezvaluit cand va fi desemnat prezidentiabilul PNL

Crin Antonescu afirma recent ca se considera cel mai potrivit candidat al dreptei la alegerile prezidentiale, precizand ca va cere ca in Congresul comun PNL-PDL, care va avea loc la sfarsitul saptamanii, sa se voteze deschis, indiferent de numele propuse de cele doua partide.

Pe 26 iulie vor avea loc atat Congresul PNL, cat si cel al PDL, acestea fiind urmate de o reuniune comuna. Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat ca propunerea dreptei pentru Palatul Cotroceni va fi facuta publica pe 4-5 august, adaugand ca formatiunile politice vor participa la alegeri ca o alianta electorala, intrucat fuziunea nu se va finaliza pana in toamna din punct de vedere juridic.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PNL prezidentiabil, #candidat PNL prezidentiale, #candidat prezidentiale PNL PDL , #PDL