Negocieri PNL-PDL: Fuziunea merge "in forta" inainte (Video)

Marti, 01 Iulie 2014, ora 19:19
4463 citiri
Negocieri PNL-PDL: Fuziunea merge "in forta" inainte (Video)
Foto: Arhiva

Fuziunea dintre PNL si PDL merge "in forta" inainte, a anuntat noul lider al liberalilor, Klaus Iohannis.

La randul sau, Vasile Blaga, presedintele PDL, a precizat ca cele doua formatiuni vor avea candidat comun la prezidentiale pana la data de 1 august.

Vice PDL, despre fuziunea cu PNL: Inainte, ca inapoi podul e rupt

"Se continua procesul de fuziune. Suntem pe un drum bun, care va aduce multa speranta Romaniei. Va aduce un partid mare de centru-dreapta, care va propune un proiect serios romanilor", a declarat Vasile Blaga, dupa sedinta din Modrogran cu liderul liberal, Klaus Iohannis.

Fuziunea PNL-PDL: Blaga il contrazice pe Iohannis: Nu am dat nimanui mandat! (Video)

Acesta a explicat, insa, ca fuziunea nu depinde de cele doua partide, ci de birocratie.

Blaga: Avem timp suficient pentru a stabili numele viitorului partid

Intrebat despre numele partidului, acesta a raspuns: "Vom spune si numele aliantei la momentul potrivit, repet, cu un singur candidat. Avem timp suficient pentru a stabili numele viitorului partid".

Blaga: Negocierile dintre PDL si PNL privind fuziunea "nu au intrat in niciun impas"

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat ca "procesul de fuziune merge in forta mai departe".

"Din partea PNL, vreau sa spun cu toata claritatea, indiferent cine va fi candidatul la prezidentiale, procesul de fuziune merge in forta mai departe", a intarit el, marti seara.

Anunt bomba al lui Iohannis: PDL, de acord ca noul partid sa se numeasca PNL. Fuziunea a fost votata

Candidatul unic, desemnat la sfarsitul lunii

Liderul liberal a spus ca PNL va avea un singur candidat la prezidentiale pana la mijlocul lunii, iar pana la sfarsitul lunii va fi cunoscut si candidatul unic al dreptei.

"Indiferent daca procedurile birocratice de fuziune ajung intr-o procedura avansata sau nu, vom merge inainte", a explicat el.

Acesta a completat ca la congresul din weekend s-a decis "in unanimitate de voturi" ca se va face fuziunea, mentionand ca alta pozitie e personala si in nume propriu.

Quintus nu crede ca fuziunea PDL-PNL e posibila: Singura solutie ar fi o alianta

"PNL a luat aceasta hotarare si nu va fi intoarsa", a conchis el.

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, declarase marti ca fuziunea dintre PDL si PNL nu va fi posibila, fiind de preferat o alianta.

"Dupa ce in statutul nostru se arata ca nu putem misca din denumire, din traditie, istorie, unitate etc, auzind si parerea domnului Predoiu, ca partidul dansului are istoric si nu poate sa accepte pieirea, am zis ca nu este posibila o asemenea fuziune. O alianta respecta identitatea si prestigiul fiecaruia. Nu pot sa spun ca PDL nu este un partid important", a declarat Mircea Ionescu Quintus, marti, la postul B1 TV.

Fuziune sau alianta PNL-PDL? Quintus vrea ca liberalii sa-si modifice statutul

"Singura solutie pentru ca cele doua partide sa se impreuneze in vederea alegerilor prezidentiale si ale unor viitoare probleme ar fi o alianta", a completat acesta, dand exemplul Aliantei PSD-UNPR-PC.

Antonescu il contrazice pe Quintus: Trebuie facute toate eforturile pentru fuziune

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a avut o reactie imediata, el declarand ca trebuie facute toate eforturile pentru o fuziune intre PDL si PNL.

"Trebuie facute toate eforturile pentru a face o fuziune. Speranta mea ca se va constitui repede si la nivelul PNL un consens in jurul unei formule de candidatura nu s-a realizat, pentru ca un segment important din partid si din afara sustine in continuare ca ar trebui sa verificam toate ipotezele inainte de a face o alegere".

Daca in cazul PDL prezidentiabilul a fost deja ales, fiind vorba de Catalin Predoiu, in randul PNL lupta se da intre Klaus Iohannis si Crin Antonescu. Cel din urma si-a aratat, in timpul congresului de sambata, disponibilitatea de a candida pentru postul de la Palatul Cotroceni.

Cum mi-am petrecut revenirea lui Antonescu si marea batalie pe ravase colorate Reportaj

Acesta a declarat luni, explicand pozitia afisata sambata, ca, in realitate, nu s-a razgandit niciodata cu privire la aceasta candidatura.

Antonescu, despre candidatura la prezidentiale: Eu nu m-am razgandit niciodata

"Eu spusesem si cu cateva zile inainte de congres ca raman in pozitia pe care am declarat-o si ca, daca exista o sustinere din partea colegilor, nu am niciun motiv sa ma retrag", a explicat el.

Candidatura lui Antonescu, spontana sau calculata? Fostul presedintele PNL explica

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#fuziune PNL PDL, #Blaga fuziune PDL PNL, #Iohannis fuziune PNL PDL , #PDL