A inceput votul motiunii de cenzura

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 14:09
2402 citiri
A inceput votul motiunii de cenzura

Parlamentarii romani au inceput sa voteze motiunea de cenzura "11 impotriva Romaniei", initiata de PNL si UDMR, imediat dupa interventiile premierului Emil Boc si a liderilor Opozitiei, dar si a altor parlamentari.

Pentru a fi aprobata, motiunea de cenzura care poate duce la caderea Guvernului Boc II, si care a fost semnata de 123 de parlamentari, printre care si sapte parlamentari de la PSD, trebuie votata de 236 de parlamentari.

Reprezentantul grupului parlamentarilor din partea minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a anuntat, de la tribuna, ca cei 18 parlamentari se vor abtine de la vot.

Liderul PSD Mircea Geoana, dar si presedintele onorific al partidului, Ion Iliescu, au anuntat inca de acum cateva zile sustinerea social-democratilor pentru motiunea de cenzura.

Opozitia s-a lansat intr-un atac la adresa actualului Guvern, in interventiile pe care le-a avut in cadrul dezbaterii pe motiunea de cenzura, acuzand incompetenta Guvernului si ilegitimitatea sa.

"Nu conteaza poporul roman, conteaza scaunul domnului Basescu prin intermediul acestui Guvern nelegitim, incompetent si pus pe furat. Astazi asistam la primul pas in alungarea de la conducerea Romaniei a Guvernului. Guvernul Boc nu mai are ce cauta in fruntea Romaniei. Vom vota cu totii aceasta motiune de cenzura", a declarat Mircea Geoana.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, dupa sedinta Biroului Permanent a partidului, ca parlamentarii PNL care vor absenta de la vot sau care vor vota impotriva motiunii de cenzura vor fi exclusi din partid, iar votul va fi dat la vedere.

PNL a anuntat, marti, ca exclude din partid patru parlamentari care au absentat de la sedinta.

Astfel, PSD, PNL, PD-L si UDMR vor vota cu bilele la vedere, urmand ca doar UDMR sa voteze la secret.Vicepresedintele UDRM, Gyorgy Frunda, a anuntat luni, la finalul reuniunii grupurilor parlamentare ale partidului, ca s-a decis votarea motiunii de cenzura, dar fara aratarea bilelor.

"Cu o larga majoritate am decis sa votam motiunea de cenzura.Vom vota fara aratarea bilelor pentru ca intotdeauna noi ce spunem si facem. Au fost cativa colegi care s-au opus dar nu vom verifica pe nimeni, pentru ca nu s-a intamplat niciodata sa nu ne tinem de cuvant", a declarat Frunda la TVR.

Emil Boc spune ca nu este timorat

Prim-ministrul Emil Boc a declarat insa, luni dimineata, ca este sigur ca Executivul pe care il conduce nu va cadea.

"De ce sa am emotii? Nu am de ce sa fiu timorat.Legea pensiilor este o chestiune de bun simt si in interesul romanilor, e o lege pentru care merita sa iti pui mandatul la bataie. Asta este viata! mergem inainte", a declarat marti dimineata Emil Boc.

Si Ministrul Turismului si al Mediului, Elena Udrea, a declarat marti ca motiunea ar putea cadea, si ca mai multi parlamentari din PNL si PSD ar putea vota impotriva motiunii."Este posibil ca multi dintre parlamentarii PSD si PNL sa voteze pentru echilibru si stabilitate pana se vor termina alegerile", a declarat Udrea.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#motiune cenzura PNL, #vot motiune cenzura, #sedinta Parlament , #stiri PNL