Bugetul pentru Ministerul Dezvoltarii, discutat timp de trei ore

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 16:04
750 citiri
Bugetul pentru Ministerul Dezvoltarii, discutat timp de trei ore

Plenul Parlamentului a respins miercuri, in prima parte a sedintei comune in care se dezbate bugetul de stat pe 2009, amendamentele sustinute de reprezentantii PNL si care vizau bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

Parlamentarii PNL Liviu Campanu, Emilian Francu, Andrei Gerea, Cristina Pocora, Diana Tusa, Paul Ichim, Dan Marian au incercat miercuri sa-si determine colegii senatori si deputati sa voteze amendamentele propuse de acestia pentru alocarea de sume bugetare pentru drumuri, poduri, canalizare ori locuinte sociale in colegiile pe care le reprezinta.

Deputatul de Olt Gigel-Sorinel Stirbu a cerut construirea unor dusuri in vestiarul echipei de fotbal din orasul Potcoava, mai ales ca performantele echipei ar justifica aceasta constructie, informeaza NewsIn.

Cea mai mare realizare ce figureaza in palmaresul echipei figureaza o victorie cu 16-2 impotriva rivalilor din Scornicesti. Cum amendamentul a fost respins, Stirbu a cerut fonduri pentru constructia utilitatilor din gospodariile din Potcova.

"Daca acesti copii nu pot sa faca dus dupa meci, macar sa faca acasa", a spus Stirbu in apararea unuia din numeroasele amendamente pe care le-a sustinut in plen.

La fel de activ a fost senatorul liberal Liviu Campanu care a cerut nenumarate alocari de fonduri pentru Botosani, nefiind descurajat de faptul ca majoritatea guvernamentala le-a respins pe toate.

Acest fapt l-a determinat pe presedintele de sedinta, democrat-liberalul Ioan Oltean, sa se intrebe cand va obosi Campanu. De altfel, Oltean le-a cerut celor cu amendamente numeroase sa stea in primele randuri pentru a face mai putin drum pana la tribuna.

Alti liberali care s-au ilustrat prin o deosebita activitate de amendare a bugetului sunt deputatii Cristina Pocora si Andrei Gerea, ultimul fiind avertizat de mai multe ori ca risca sa i se ia cuvantul deoarece se abate de la subiect, si senatorul de Galati Paul Ichim.

Insa eforturile lor au fost in van, deoarece toate amendarile propuse au fost respinse intrunind doar cate 80-90 de voturi favorabile venite din partea opozitiei.

Nici podurile prabusite in urma inundatiilor, nici infrastructura slaba nu i-au convins pe parlamentarii puterii sa aloce bani pentru "interesele" sustinute de liberali. Timp de peste doua ore, senatoriii si deputatii PNL au intrevenit de la tribuna pentru a-si sustine amendamentele.

Deputatul PSD Anghel Stanciu a cerut, ironic, sa se asigure minoritatii posibilitatea de a se exprima, dar aceasta fara sa fie obstructionata majoritatea sa decida.

Senatorul PNL Paul Ichim a cerut sa fie admise "macar cateva amendamente", ca dovada a bunei-credintei, ori altfel sa se anunte public respingerea tuturor amendamentelor.

El a comentat chiar ca "o sa slabeasca" de cate ori este nevoit sa vina din plen la tribuna, mai ales ca efortul sau este unul inutil.

La ora transmiterii acestei stiri, sedinta plenului Parlamentului a fost suspendata, urmand a fi reluata la ora 14.00. Parlamentarii mai au de votat amendamentele aduse la inca 50 de institutii ale statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#buget Ministerul Dezvoltarii, #PNL, #discuti ein Parlament , #stiri PNL