Catarama: PNL are nevoie de un negociator, nu de luptatori de K1, buni oratori

Joi, 04 Februarie 2010, ora 17:11
3210 citiri
Catarama: PNL are nevoie de un negociator, nu de luptatori de K1, buni oratori

Viorel Catarama a anuntat joi ca si-a depus candidatura la sefia PNL, iar proiectul sau include intrarea la guvernare alaturi de PD-L, readucerea in partid a celor care au plecat dupa 2008, stabilirea unor relatii "cordiale" cu fostii lideri Stolojan, Stoica, Musca.

El a sustinut ca PNL are nevoie de un lider care sa fie bun negociator, asa cum este el, mai degraba decat de "luptatori de K1, care sa fie excelenti oratori, cu multa charisma", referindu-se la Crin Antonescu, dar fara sa-l numeasca.

"PNL are nevoie de un negociator care sa stie sa ofere ceva ca sa poata sa primeasca ceva si nu de luptatori de K1, care sa fie excelenti oratori, cu multa charisma, dar care sa nu obtina lucrurile de care are nevoie partidul", a comentat Catarama.

Candideaza la sefia PNL si sustine o apropiere de PD-L

Omul de afaceri a aratat ca sustine o apropiere de PD-L, dar nu si o fuziune cu aceasta formatiune.

"Principalul motiv pentru care eu sustin intrarea imediata la guvernare este apropierea ideologica si doctrinara intre cele doua partide.

Nu exista niciun motiv serios, fundamental, care sa faca ca doua partide de dreapta sa nu poata colabora la guvernarea Romaniei. Pot exista sentimente sau resentimente, chestiuni subiective, opinii personale ale unor oameni care poate au avut de suferit intr-o relatie cu PD, dar per total, ca institutie politica, PNL trebuie si poate sa guverneze alaturi de PD", a spus omul de afaceri liberal.

Intrebat daca aceasta colaborare doctrinara o vede continuata in viitor intr-o alianta, Catarama a replicat ca nu ia in calcul o alianta sau o fuziune cu PD-L, ci doreste doar "colaborare parlamentara si guvernamentala".

El a sustinut ca, desi este constient de "istoria" relatiilor PNL-PD, PNL - Traian Basescu, totusi "a venit momentul ca PNL sa lase istoria la locul ei si sa conlucreze cu acest partid de dreapta". Catarama a precizat ca Romania are nevoie de o guvernare de dreapta, cu larga sustinere parlamentara.

Viorel Catarama a subliniat insa ca nu a avut nicio negociere pana in acest moment pentru intrarea PNL la guvernare, iar proiectul sau se bazeaza doar pe ofertele facute publice de catre Traian Basescu si Emil Boc.

In plus, omul de afaceri liberal a precizat ca programul sau politic implica "abandonarea temporara a colaborarii cu PSD", "insa ca partid de dreapta, liberalii nu pot accepta nici modificarea cotei unice, si nici impozite suplimentare pe spinarea clasei de mijloc".

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Catarama candidat presedinte PNL, #Viorel Catarama colaborare PDL , #stiri PNL
Comentarii
Poza GuzganRozaliu_vrajitor
GuzganRozaliu_vrajitor
rank 5
Viorele, Crin Vălean-Patriciu este luptător de K K 1, măi dragă!!