Cine sunt senatorii PNL care au votat pentru modificarea Legii plagiatului, impotriva vointei partidului

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 11:26
8003 citiri
Cine sunt senatorii PNL care au votat pentru modificarea Legii plagiatului, impotriva vointei partidului
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi sentori PNL au votat, luni seara, alaturi de PSD si ALDE, in favoarea proiectului care modifica Legea educatiei si respinge reexaminarea presedintelui Klaus Iohannis privind plagiatele, desi decizia in conducerea partidului a fost de respingere a actului normativ.

Potrivit listei de vot electronic publicata pe site-ul Senatului, la proiectul privind plagiatul au votat in favoarea legii, alaturi de PSD si ALDE, senatorii PNL Petre Nicoara, Teodor Atanasiu, Ciprian Rogojan, Valeriu Boeriu, Octavian Motoc, Marius Neculoiu, Mariana Campeanu, Corneliu Popescu, Viorel Grigoras, Tapu Nazare Eugen, Titus Pasca si Marius Emil Pascan. Acesta din urma si-a si anuntat in plen demisia din partid.

S-au abtinut de la vot senatorii liberali Mircea Dobra, Alexandru Peres, Tudor Barbu, Ioan Cristina. In sala de plen, in momentul votului s-au aflat 30 de parlamentari de la PNL.

Asta in conditiile in care, in sedinta Biroului Politic National al partidului, care s-a desfasurat luni la pranz, decizia conducerii PNL a fost de a nu sustine modificarile la ordonanta de urgenta privind plagiatul, aflata pe ordinea de zi a plenului Senatului.

Potrivit unor surse din conducerea PNL, niciunul dintre senatori nu a ridicat problema acestui vot, decizia fiind unanima in sensul unui vot negativ pentru acest proiect. Cu toate acestea, proiectul a trecut in plen, cu sprijinul a 12 senatori PNL.

Senatul a respins, luni, cu 90 de voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si sase abtineri, cererea de reexaminare privind Legea de adoptare a ordonantei de urgenta a guvernului privind plagiatul.

Astfel, au fost mentinute modificarile comisiei de invatamant, prin care acordarea sau retragerea titlului de doctor va fi facuta de Senatul universitatilor, nu de ministrul Educatiei, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) ramanand o instanta de recurs.

Proiectul a trecut, in forma initiala, de Senat, in calitate de for decizonal, fiind respinsa cererea de reexaminare a sefului statului, dupa ce si la Camera Deputatilor cererea presedintelui a fost respinsa.

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca decizia Senatului de luni, prin care s-a respins cererea sa de reexaminare a legii de aprobare a OUG privind plagiatul, "risca sa afecteze" verificarea impartiala a acuzatiilor in aceste cazuri si considera ca graba senatorilor de a opera modificari, fara dezbateri, este "suspecta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#liberali votat lege plagiate, #senatori PNL votat lege plagiate , #stiri PNL