Ziare.com

Consilierul premierului cere revocarea Avocatului Poporului

Luni, 11 Februarie 2008, ora 12:27

   

Consilierul premierului cere revocarea Avocatului Poporului
Consilierul premierului, Marius Oprea, a precizat ca va cere in Biroul Politic Central al PNL de luni revocarea Avocatului Poporului, Ioan Muraru, si va propune redeschiderea dosarelor politicienilor, nominalizandu-l pe deputatul PD-L Cristian Radulescu, informeaza BBC Romania.

Oprea a precizat ca va solicita revocarea Avocatului Poporului ca urmare a pledoariei acestui impotriva Legii CNSAS, avand in vedere ca Ioan Muraru a cerut CCR sa extraga "veninul neconstitutional" din lege.

Consilierul premierului a adaugat ca, in calitate de director al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, va cere redeschiderea dosarelor in care CNSAS s-a pronuntat deja prin verdicte de necolaborarea cu Securitatea ca politie politica avand in vedere faptul ca, intre timp au aparut noi documente in arhiva CNSAS. El s-a referit in special la liderul grupului parlamentar PD-L de la Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, care a primit certificat de necolaborarea cu Securitatea.

"Procedurile pot fi reluate pentru ca acel verdict poate fi considerat ca fiind unul subiectiv. Poate ca instanta de contencios in baza probelor administrate de catre Directia de investigatii,va considera altfel", a comentat Oprea.

Avocatul Poporului este numit de plenul celor doua Camere ale Parlamentului, pe o durata de 5 ani, cu posibilitatea reinnoirii mandatului o singura data. Avocatul Poporului prezinta celor doua Camere ale Parlamentului rapoarte, anual sau la cererea acestora. Rapoartele pot contine recomandari privind legislatia sau masuri de alta natura, pentru ocrotirea drepturilor si a libertatilor cetatenilor. Astfel, pentru ca propunerea lui Oprea sa aiba castig de cauza ar trebui sa existe o majoritatea parlamentara care sa voteze revocarea lui Ioan Muraru, care a fost promovat de PSD.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 988 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

consilierul lui peste!

De cand consilierii fac cereri politice?Ce cauta acest neica nimeni in aparatul guvernului, pe post de demnitar?
Pe ce bani, foarte multi bani, face aceasta *** propaganda?
Afara, Tariceanu si repede!!!!

 

LA asa Cap asa Caciula.

Cum pot cei vizati sa fie deacord cu reducerea atata timp cat cca 300 de parlamentari vor fi scosi din sistem?
Cei care au acces la documentele comunismului nu pot veni cu argumente pro sau contra doar atunci can li se scoala lor. Daca-i asa atunci e bine ca acesti oameni pusi sa verifice dosarele parlamentarilor sa fie inlocuiti cu un cetatean numit de CCR sau Avocatul Poporului, cetatean care sa n-aibe nimic cu politica, doar profesionist si, propun ca la aceste arhive sa fie cautat unul din multii arhivari, subofiteri din armata, cadre care odata numite ei au respectat intocmai legile si instructiunile postului sau, netinand cont de persoane influente sau personalitati vizate.

 

Seful statului are datoria de a veghea la respectarea legilor

Reamintim ca Romania trebuie sa respecte standardele internationale in materie electorala, care prevad ca nu trebuie sa se produca schimbari la nivelul legislatiei electorale cu mai putin de un an inaintea alegerilor.
Avotatul Poporului si CCR au datoria sa oblige noua putere sa respecte legile acestei tari si sa nu vina cu modificari guvernamentale doar atunci cand interesele lor sunt vizate.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor