Cum s-a prabusit PNL in Maramures

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 08:38
3183 citiri
Cum s-a prabusit PNL in Maramures
Foto:emm.ro

Partidul National Liberal, altadata forta dominanta in judetul Maramures, a ajuns pe planul al treilea dupa un lung sir de scandaluri, arestari, demisii si schimbari neintrerupte din partid.

"Totul a inceput in 17 martie", explica actualul viceprimar al municipiului Baia Mare, Calin Bota, vorbind despre condamnarea definitive la inchisoare a primarului liberal al acestei localitati, Cristian Anghel, scrie Romania Libera.

Liberalii suferisera oricum cateva infrangeri grele in 2008, cand Pamfil Bercean a pierdut cursa pentru scaunul de presedinte al Consiliului Judetean, iar la alegereile parlamentare au pierdut mandatele de deputat chiar in fieful lor, Baia Mare, in favoarea social-democratilor Gheorghe Zoicas si Catalin Chereches, care porneau cu sansa a doua in alegerile pentru Parlament.

Mai apoi, pentru PNL a urmat un lung sir de schimbari care au bulversat si slabit partidul. Mai intai, social-democratul Corin Chereches a venit pentru doar cateva luni in partid, apoi primarul de Baia Mare si liderul PNL Maramures Cristian Anghel a fost arestat.

Liderii care s-au perindat apoi au fost pur si simplu trecatori. Ioan Hoban a fost lider interimar pentru doar opt zile, apoi liberalii l-au anuntat drept candidat la primaria Baia Mare pe Cristian Tiberiu-Tagarlas, pe care l-au exclus din partid dupa doar cateva luni, inainte sa apuce sa candideze.

Ulterior, lider al partidului a fost ales decanul Baroului Maramures, consilierul local Radu Stef, ca presedinte interimar, iar deputatul Catalin Chereches, care parasise PSD in primavara, a fost primit in PNL si, dupa mai putin de o luna, a fost anuntat drept presedinte al PNL Baia Mare, in locul lui Niculescu-Tagarlas, si candidatul liberal la functia de primar al Baii Mari.

Insa dupa ale doua luni, la finalul lui august, "tanarul deputat Catalin Chereches a fost dat afara din partid, pentru "apartenenta la grupul pucistilor" care au periclitat protocolul local cu PSD", spun surse din PNL.

Tot surse din partid spun ca cea mai buna sansa a liberalilor e chiar eliberarea din inchisoare a lui Cristian Anghel, care ar putea avea loc la primavara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PNL maramures prabusire, #PNL Baia Mare, #PNL Cristian Anghel , #stiri PNL