Danca: Cand va fi posibila o majoritate, PNL va readuce Legile Justitiei si Codurile in cadrul firesc

Marti, 19 Iunie 2018, ora 13:38
3633 citiri
Danca: Cand va fi posibila o majoritate, PNL va readuce Legile Justitiei si Codurile in cadrul firesc
Foto: Facebook/Ionel Danca

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, sustine ca PSD-ALDE guverneaza pentru "infractori", dar cand va fi posibila o majoritate parlamentara, liberalii vor schimba Legile Justitiei si Codurile Penale, pentru a functiona din nou intr-un cadru firesc care garanteaza independenta Justitiei.

"Asaltul continuu la independenta procurorilor, subordonarea Parchetelor, presiunea publica asupra magistratilor, dezincriminarea propriilor infractiuni, prin modificarea legislatiei actuale sunt actiuni facute de o majoritate parlamentara la comanda unui grup infractional organizat politic condus de un condamnat penal, liderul coalitiei PSD - ALDE, Liviu Dragnea.

Imediat ce va fi posibila o noua majoritate parlamentara, PNL va readuce Legile Justitiei si Codurile Penale in cadrul firesc de functionare a unui sistem judiciar care sa garanteze independenta Justitiei si sa apere drepturile si libertatile cetatenilor", a afirmat Danca, citat intr-un comunicat de presa al PNL.

Acesta a adaugat ca majoritatea parlamentara a transformat Codul Penal si pe cel de Procedura Penala in legi care sa apereze infractorii, anuntand ca PNL va sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) pentru a impiedica intrarea in vigoare a actelor normative.

"PSD si ALDE guverneaza pentru infractori si au transformat codurile penale in legi de aparare a infractorilor.

De aceea, Partidul National Liberal va sesiza in zilele urmatoare Curtea Constitutionala pentru a bloca intrarea in vigoare a acestor legi. De la OUG 13 si pana la modificarea Legilor Justitiei si a Codurilor Penale, PSD si ALDE au aratat ca sunt o gasca de politicieni cu dosare penale care a pus stapanire pe Romania cu un singur obiectiv, cum sa scape de problemele lor din justitie", a completat Danca.

Citeste si

Parlamentarii PNL vor depune, pe 20 iunie, in Parlament motiunea de cenzura "Opriti Guvernul marioneta!", presedintele PNL, Ludovic Orban, afirmand luni ca liberalii isi propun sa puna punct unei guvernari dezastruoase pentru Romania.

In textul documentului, liberalii acuza partidul de guvernamant ca a folosit CCR pentru "a amputa" atributiile presedintelui Klaus Iohannis.

"PSD, cu mana CCR, a mutat astfel decizia privitoare la revocarea procurorilor marilor parchete in curtea ministrului Justitiei, ministru numit politic care poate lua oricand decizii politice arbitrare, inlocuind procurori in functie de interese politice. Aceasta abordare contravine pozitiei Uniunii Europene care s-a pozitionat impotriva politizarii justitiei", se arata in documentul liberalilor.

Iata si alte reactii la votul de ieri din Parlament:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Danca PNL modficare Legi Justitie, #PNL modficare Legi Justitie , #stiri PNL