Deputat PNL: In sistemul bugetar lucreaza 55.000 de pensionari

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 15:26
1230 citiri
Deputat PNL: In sistemul bugetar lucreaza 55.000 de pensionari
Foto: www.comunicatemedia.ro

In sistemul bugetar lucreaza 55.000 de pensionari, dintre care aproape 10% au salarii de peste 1.700 de lei, a declarat vineri, la Galati, deputatul PNL Victor Paul Dobre, precizand ca are aceste date dintr-o statistica furnizata de Casa Nationala de Pensii.

"Eu am cerut o situatie de la Casa Nationala de Pensii. Am vrut sa stiu cati pensionari lucreaza in sistemul bugetar. Sunt circa 55.000. Asta era acum doua luni, dar nu cred ca s-au mai ingramadit multi de atunci. In marea lor majoritate, acestia sunt oameni destul de tineri veniti din restructurarea Armatei", a afirmat Victor Paul Dobre.

Deputatul liberal a precizat ca, dintre cei 55.000 de pensionari care lucreaza la stat, aproape 10% incaseaza salarii de peste 1.700 de lei si vor fi concediati, dupa principiul cumulului pensiei cu salariul. "Am vrut sa stiu cati pensionari au mai mult de 17 milioane (lei vechi, n.r.) pe cumul, care va fi interzis. Vreo 5.200. Acesti 5.200 de oameni vor permite degajarea unor economii importante. Nu cred ca e o solutie", a spus, ironic, Dobre.

Deputatul PNL a vorbit, de asemenea, despre proiectul de lege privind salarizarea unitara, sustinand ca documentul contine o singura certitudine: aceea ca salariile romanilor vor fi inghetate si in 2010. In ceea ce priveste noii coeficienti de ierarhizare si salarizare care vor fi inclusi in aceasta lege, ei vor fi respectati abia din 2015, sustine Dobre.

"Toate cifrele acelea pe care toata lumea isi bate capul - coeficienti, sume - sunt prevazute pentru anul de gratie 2015, in care probabil ca atata noroc o avea Romania sa nu mai fie coalitia asta. Pana in 2015, urmeaza sa vedem cum o sa evolueze economia, ce-o sa se intample, vom avea resurse s.a.m.d.", a declarat deputatul PNL Victor Paul Dobre.

In opinia sa, solutia asumarii raspunderii Guvernului pe legea salarizarii unitare, ca si pe codul educatiei si restructurarea agentiilor guvernamentale, nu reprezinta decat o cale de a construi un mesaj de campanie.

"Aceste legi nu impuneau nicio urgenta, aveau tot timpul sa fie dezbatute, sa fie facute ca lumea. Asumarea aceasta nu este decat campanie elctorala. La inceputul campaniei electorale, oamenii astia (PSD si PDL, n.r.) vor sa spuna ca au facut si ei ceva in astea opt-noua luni, in afara de inghetarea salariilor, inghetarea pensiilor, 25.000 euro pe reintors, 15 milioane (lei vechi, n.r.) la hectar, 50% la profesori.

Ce sa zica si ei? Si-atunci o sa zica: 'Uite, am facut legea salarizarii unitare'. Ca ea se aplica in 2015, stiti cum e: multi citesc, putini pricep", a incheiat deputatul liberal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Victor Paul Dobre, #sitem bugetar, #lucreaza multi pensionari , #stiri PNL