Dragos Ujeniuc pleaca din PDL din cauza unui grup de comando

Marti, 05 Februarie 2008, ora 14:45
1871 citiri
Dragos Ujeniuc pleaca din PDL din cauza unui grup de comando

Deputatul PD-L Dragos Ujeniuc, provenit din PLD, a declarat, marti, ca a revenit in PNL, date fiind neintelegerile pe care le-a avut in organizatia Giurgiu cu presedintele ei, Valentin Iliescu, pe care l-a acuzat de "atacuri abjecte si mizerabile" impotriva celor veniti din partidul lui Stolojan, anunta NewsIn.

"Am constatat ca presedintele PD-L Giurgiu (Valentin Iliescu - n. red.) si-a constituit un grup de comando care face legea in partid, incalcand orice idee de transparenta si sinceritate in toata activitatile organizatiei judetene.

Afirm cu toata convingerea ca PD, prin grupul amintit a pus in aplicare un plan minutios elaborat care avea drept scop final determinarea fratilor vitregi de la PLD de a pleca din neviabilul PD-L", a declarat Ujeniuc.

Potrivit acestuia, Valentin Iliescu are o maniera de a conduce care se bazeaza pe "minciuna, delatiune, lovituri pe la spate, atacuri abjecte si mizerabile".

"Tot ce a facut deputatul Valentin Iliescu la Giurgiu arata ca asa stau lucrurile, ca nu au dorit ca noi sa participam la aceasta constructie sau, daca participam, sa stam undeva pe dupa usa sa le tinem usa sa intre ei.

Toate atacurile au fost de-a dreptul descurajante. S-a facut voia lui Valentin Iliescu cu sprijinul neconditionat al domnului Blaga, caruia ii adresez urmatorul mesaj: Sa se spele cu el pe cap", a adaugat Dragos Ujeniuc.

El a mai spus ca, o data cu el, a plecat din PD-L, toata fosta organizatie PLD Giurgiu, dar si sapte membri fosti PD care acum fac parte din Biroul Permanent Judetean al PD-L.

La randul sau, vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a declarat ca fuziunea dintre PD si PLD s-a facut din dorinta "unor lideri centrali, chiar foarte centrali", iar faptul ca ea s-a realizat "de sus in jos" si nu invers este motivul pentru care au aparut "migratii" spre PNL.

"O serie intreaga de organizatii orasenesti, comunale, judetene au plecat, in intregime sau partial, inapoi la PNL", a afirmat Rusanu.

In opinia vicepresedintelui liberal, adaptarea la o alta doctrina si un alt stil de a conduce este grea, mai ales ca PNL, are "un statut foarte lejer".

Ujeniuc a facut parte din grupul de liberali care a parasit partidul in decembrie 2006 pentru a forma PLD, formatiunea condusa de Theodor Stolojan. In decembrie 2007 PLD s-a unit cu PD, formatiune din care a rezultat PD-L.

Comasarea cu formatiunea lui Emil Boc a produs nemultumire printre cateva din filialele fostului PLD, precum Giurgiu, Neamt sau Gorj.

Dupa cum a scris presa, in Giurgiu, intre filiala PLD ce a fost condusa pana la comasarea cu PD de catre Ujeniuc, si cea a PD, condusa de Valentin Iliescu, existau neintelegeri. De altfel, Ujeniuc a declarat si public ca nu se intelege cu Valentin Iliescu.

Rusia încearcă să cucerească Harkovul. Ce șanse îi dau analiștii militari
Rusia încearcă să cucerească Harkovul. Ce șanse îi dau analiștii militari
Kremlinul desfășoară o operațiune aeriană și informațională concertată pentru a distruge orașul Harkov, pentru a-i convinge pe ucraineni să fugă și să strămute în interior milioane...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Ujeniuc, #atacuri, #Valentin Iliescu, #PNL , #stiri PNL