Ilie Morega: Plec de la PNL cand vreau eu, nu cand vor altii

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 18:25
655 citiri
Ilie Morega: Plec de la PNL cand vreau eu, nu cand vor altii

Presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a afirmat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca va pleca din partid cand va dori el, si nu cand vor altii si si-a sfatuit "adversarii politici" sa se lase pagubasi cand vine vorba despre demiterea sa din fruntea organizatiei judetene.

Morega a afirmat ca il suspecteaza in continuare pe deputatul PSD Victor Ponta ca ar fi incercat sa il schimbe din fruntea filialei judetene PNL, pornind de la relatia pe care acesta ar avea-o cu prim-vicepresedintele liberal, Ludovic Orban. De altfel, Ludovic Orban a si cerut demiterea lui Morega din postul de sef al PNL Gorj, insa propunerea a fost respinsa de catre Biroul Politic Central al PNL.

Morega a prezentat o lista cu 19 nume ale unor colegi de partid care ar fi cerut demiterea sa din fruntea organizatiei, dar a sustinut ca unii dintre acestia ar fi fost trecuti pe lista fara sa fie de acord cu acest lucru.

"Din toate posturile de conducere pe care le-am avut pana acum, am plecat doar cand am vrut eu, si nu cand au vrut altii. Si asa voi face si in continuare. Am aici lista cu 19 nume de membri ai PNL Gorj, in fruntea careia se afla vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj Radu Angheloiu. Unii au ajuns pe lista fara sa vrea, fara sa fie de acord, asa ca voi cere Parchetului sa se autosesizeze. Este vorba de infractiunea de fals si uz de fals.

Am vorbit cu cei de pe lista si doar cinci au pus la cale treaba asta, de a ma schimba din functie. Lista respectiva a ajuns la Delegatia Permanenta de la centru si s-a discutat pe tema ei. Daca mai mult de jumatate din cei 19 nu au ajuns cu voia lor pe lista, organele de ancheta trebuie sa isi faca datoria", a sustinut Morega. "Eu nu plec de la PNL cand vor ei, ci cand vreau eu", a subliniat liderul PNL Gorj.

Pe de alta parte, Morega a mai afirmat ca va putea sa faca o alianta cu PSD in cadrul Consiliului Judetean Gorj numai daca penelistii primesc 30% din posturile din institutie.

Morega isi pastreaza functia, dar are interzis la intelegeri cu Mantog si PD-L

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a propus, saptamana trecuta, schimbarea din functia de presedinte al PNL Gorj a lui Morega, insa propunerea acestuia nu a fost votata de conducerea partidului.

Orban a declarat, in urma cu o saptamana, ca propune forurilor statutare ale partidului schimbarea lui Dan Ilie Morega de la conducerea interimara a filialei Gorj pentru ca "s-a saturat" de tipul de politica promovat de acesta pe plan local.

"Voi propune in Consiliul National al partidului schimbarea lui Morega din functia de presedinte, el este interimar acum. Destul mi-a ajuns tipul asta de politica, cand pe stangul, cand pe dreptul... Acolo avem nevoie de un interimat neutru care sa asigure corectitudine in stabilirea calendarului conferintei judetene si va fi ales cel mai bun", a spus Orban.

Prim-vicepresedintele PNL a comentat astfel informatia potrivit careia liderul PDL Gorj, Ionel Mantog, a fost invitat la sedinta Biroului Politic Central al filialei PNL pentru discutarea unei intelegeri pentru o majoritate intre cele doua formatiuni politice, la nivel judetean si local. "Pentru mine, faptul ca Mantog intra in sediul PNL invitat de Morega inseamna ca Morega e la fel ca Mantog asupra modului de conducere si a alternativelor de dezvoltare ale judetului Gorj", a spus Orban.

Orban i-a pus gand rau lui Morega: Mi-a ajuns tipul lui de politica

Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat, sambata, ca Biroul Politic Central a decis sa-l pastreze in functia de presedinte al PNL Gorj pe Dan Ilie Morega, dar sa-i "solicite" expres sa nu faca intelegeri politice cu PDL si cu liderul local Ionel Mantog.

"A fost propunerea prim-vicepresedintelui Ludovic Orban de demitere, destituire a lui Dan Ilie Morega, am discutat in Biroul Politic, nu a trecut la vot, a ramas presedinte la Gorj. In schimb, Biroul Politic Central a luat o hotarare foarte clara si i-a comunicat-o lui Morega, de altfel era de fata, conform careia ii solicita expres lui Morega si conducerii actuale de la Gorj sa nu faca intelegeri politice cu Ionel Mantog si cu PDL, mergand pe formula care acolo exista oricum in Consiliul Judetean", a spus Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ilie Morega plecare PNL, #Morega presedinte PNL Gorj , #stiri PNL