Ioan Oltean, acuzat ca a falsificat rezultatul votului la un amendament

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 23:51
1904 citiri
Ioan Oltean, acuzat ca a falsificat rezultatul votului la un amendament

Liberalii l-au acuzat miercuri pe Ioan Oltean, presedintele de sedinta la dezbaterea pe buget, ca a falsificat votul la un amendament al PNL referitor la modernizarea aeroportului Iasi.

Primul amendament depus la anexa referitoare la bugetul Ministerului Finantelor Publice a fost cel depus de catre deputatul PNL Relu Fenechiu care a cerut alocarea de fonduri pentru extinderea aeroportului Iasi. Ministrul de Finante Gheorghe Pogea, deschis o disputa procedurala, spunand ca acest amendament trebuia sustinut la sectiunea referitoare la bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, care fusese intre timp votat. In schimb, Fenechiu a spus ca suma urmeaza sa fie alocata din Fondul de Dezvoltare al Guvernului, aflat la dispozitia Ministerului de Finante.

Amendamentul lui Fenechiu a fost supus la vot, presedintele de sedinta Ioan Oltean (PD-L) anuntand ca amendamentul a fost respins cu 80 de voturi "pentru", 152 "contra" si patru abtineri.

Rezultatul a fost imediat contestat de unul dintre secretarii sedintei, Mihai Voicu (PNL).

"Numaratoarea este departe de a fi cea adevarata. Cel putin numarul voturilor impotriva este ingrozitor de mult umflat fata de realitate. (...) In jumatatea de sala in care am numarat eu voturile, au fost 28 de voturi contra la care Ioan Oltean a adunat inca 54. Dupa parerea mea ca secretar de sedinta, amendamentul a trecut cu o majoritate de aproximativ 15 voturi. Singura solutie este apelul nominal", a spus Voicu.

Voicu a fost rapid pus la punct de pedelistul Valeriu Tabara, sugerand ca liberalul ar minti. "Este un abuz si este o depasire de compentente domnule deputat Mihai Voicu si dumneavoastra sunteti unul dintre cei care cunoasteti foarte bine procedurile parlamentare. Este inadmisibil sa dam aproximative cifre sau date aproximative ca a fost asa sau asa", a declarat Tabara.

Voicu a fost aparat de colegul sau, Bogdan Olteanu. "Grupul liberal nu poate accepta insulte necuvenite, nu putem accepta ca un om care a pornit politica in fata Universitatii si a stat 18 ani in acelasi partid sa fie insultat de persoane care au mai calatorit. Ati permis ca un om sa fie insultat cand puteati sa interveniti", a spus Olteanu, tipand practic de la tribuna, moment in care democrat-liberalul Oltean i-a taiat microfonul.

Dupa acest moment, Oltean a supus la vot anexa referitoare la bugetul ministerului de Finante. Ulterior, insusindu-si avertismentul lui Pogea ca amendamentul lui Fenechiu trebuia depus la bugetul ministerului Dezvoltarii, Oltean a mai supus la vot inca o data anexa referitoare la acest minister. De data aceasta, anexa referitoare la MDRL a fost votata cu 175 de voturi favorabile si 78 impotriva.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ioan Oltean, #falsificare vot, #amendament PNL, #buget , #stiri PNL