Ioan Stanomir: Autorii motiunii abuzeaza de Constitutie

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 15:44
1456 citiri
Ioan Stanomir: Autorii motiunii abuzeaza de Constitutie
Foto: stirilocale.ro

Verdictul asupra motiunii de cenzura depusa de PNL si UDMR nu a fost inca exprimat, insa expertul in drept constitutional Ioan Stanomir spune ca semnatarii motiunii forteaza legea.

"In conformitate cu legea fundamentala, aceiasi deputati si senatori nu pot introduce de doua ori o motiune de cenzura in cursul aceleiasi sesiuni parlamentare. Or se pare ca o parte dintre cei care au semnat anterior o motiune de cenzura se afla acum printre semnatarii unei noi motiuni de cenzura care urmeaza sa fie dezbatuta marti in Parlament, ceea ce inseamna ca din punct de vedere constitutional, ei abuzeaza de un drept care le-a fost conferit de legea fundamentala", a explicat, pentru RFI, Ioan Stanomir.

Stanomir spune ca aceasta nu este o premiera, ci ca partidele din Romania incalca frecvent prevederile Constitutiei.

"Eu am sa ma intreb retoric: cine ii poate opri pe cei care, vazandu-se reprezentanti ai natiunii calca in picioare legea fundamentala? Asta o vedem si cu motiunea de cenzura, acelasi timp de comportament il vedem si in raport cu presedintele Camerei Deputatilor, doamna Roberta Anastase. Cred ca in Romania, majoritatile parlamentare nu inteleg ca actiunea lor se opreste la o limita foarte importanta, care este cea a constitutionalitatii", a mai spus Stanomir.

CCR dezbate luni, 12 octombrie, sesizarea Partidului Democrat Liberal (PD-L) privind neconstitutionalitatea motiunii de cenzura "11 impotriva Romaniei", initiata de PNL si UDMR.

Parlamentarii democrat-liberali au formulat pe 8 octombrie o sesizare catre Curtea Constitutionala privind neconstitutionalitatea motiunii de cenzura.

Ei sustin ca nu se poate initia o noua motiune de cenzura care sa critice aceleasi aspecte care au mai fost supuse o data votului Camerelor reunite ale Parlamentului si asupra carora, prin votul exprimat, parlamentarii s-au pronuntat deja.

A.S.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ioan Stanomir, #curtea constitutionala, #motiune cenzura PNL, #motiune cenzura Guvern , #stiri PNL