Liberalii se aliaza cu partidul lui Geoana: Ce vor face de acum impreuna in Parlament

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 15:25
3417 citiri
Liberalii se aliaza cu partidul lui Geoana: Ce vor face de acum impreuna in Parlament
Foto: Digi 24

Partidul National Liberal (PNL) si Partidul Social Romanesc (PSRO), condus de Mircea Geoana, au semnat joi un protocol de colaborare politica si parlamentara care prevede la primul punct formarea unei majoritati parlamentare in perspectiva adoptarii unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Ponta si pentru sustinerea investirii unui nou guvern.

Potrivit documentului semnat, la Senat, de copresedintele PNL Vasile Blaga si presedintele PSRO, Mircea Geoana, durata protocolului se intinde pe perioada actualei legislaturi parlamentare, insa exista posibilitatea prelungirii acestuia si pentru legislatura 2016-2020.

Un alt punct ce se regaseste in protocolul PNL-PSRO vizeaza formarea unui Consiliu Consultativ, in care ambele forte politice sa aiba un numar egal de reprezentanti, "cu scopul de a dezbate problemele politice de pe agenda si de a conveni pozitii comune ale celor doua partide".

Instituirea unui mecanism de cooperare parlamentara pentru stabilirea unor pozitii comune privind sistemul electoral, finantarea si reforma partidelor, modificarea Constitutiei, regionalizarea si reorganizarea administrativ-teritoriala, precum si pentru elaborarea unor initiative legislative si masuri pentru sprijinirea populatiei si mediului de afaceri - sunt alte obiective ale celor doua formatiuni politice semnatare.

"De asemenea, se va realiza un mecanism de colaborare pentru stabilirea unei agende convenite de parti in Senat si Camera Deputatilor pentru adoptarea unor hotarari si pozitii comune privind initiativele legislative aflate in procedura parlamentara si a celorlalte probleme aflate pe ordinea de zi a plenului sau a Birourilor permanente ale celor doua Camere.

Partile se vor coordona si in privinta modificarii regulamentelor celor doua Camere, in scopul reflectarii dinamicii politice si a nevoilor de functionare a structurilor parlamentare", se mai arata in textul protocolului.

In document se face precizarea ca va fi instituit si un mecanism de solutionare a disputelor intre membrii PNL si PSRO, iar denuntarea protocolului se va putea face doar cu acordul partilor implicate.

"Intentia de denuntare se notifica celeilalte parti cu minim o luna inainte", stipuleaza protocolul PNL-PSRO.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#protocol PNL partid Geoana, #protocol PNL PSRO, #PNL alianta Geoana , #stiri PNL