Liderul deputatilor PNL: Ponta mi-a spus "vezi ca poate te luam noi cu duba". Cum raspunde PSD

Joi, 08 Mai 2014, ora 15:52
3609 citiri
Liderul deputatilor PNL: Ponta mi-a spus "vezi ca poate te luam noi cu duba". Cum raspunde PSD
Foto: Antena3.ro

Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat ca prim-ministrul Victor Ponta l-ar fi amenintat, la sfarsitul lunii martie, ca va fi luat "cu duba" de social-democrati, dupa ce liberalul i-a criticat pe cei din PSD la un miting al PNL.

"Pe 22 martie, a fost la Braila o lansare regionala a europarlamentarilor PNL. Cu aceasta ocazie am avut un discurs unde am afirmat printre altele ca s-a trecut de la capitalismul de cumetrie din vremea lui Iliescu la social-democratia de duba acum pe vremea lui Victor Ponta si ca duba a devenit unitatea de masura a eficientei guvernarii, multi baroni locali avand probleme cu justitia deoarece confunda bugetul tarii cu propriul buzunar", a spus Scutaru, pentru Gandul.

Pe 24 martie, dupa o dezbatere in Camera Deputatilor pe tema reducerii CAS cu 5 la suta si scutirea pe profitul reinvestit, presedintele PSD l-ar fi amenintat pe deputatul PNL cu inchisoarea.

"La final, m-am dus catre premier cu textul acestei declaratii, am vazut ca unele televiziuni au dat niste imagini, dar erau de la a doua discutie, prima a avut loc chiar cand am parasit tribuna. Langa premier se afla ministrul de Finante, moment in care premierul a luat hartia si a spus 'Bun, asta o lasam la o parte, vad ca te-ai specializat in dube, vezi ca poate te luam noi cu duba'.

Am ramas stupefiat de aceasta atitudine a premierului, mai ales ca a spus-o pe un ton foarte apasat, se vedea ca era foarte iritat, sfatuindu-ma sa imi vad de alte lucruri. Am revenit in banca, langa mine era Eugen Nicolaescu care si-a dat seama ca am avut o altercatie cu premierul", a mai spus George Scutaru.

Acesta a explicat si de ce nu a vorbit pana acum despre amenintarea prim-ministrului Victor Ponta: "Mi-am dat seama ca nu am niciun martor, era cuvantul meu in fata cuvantului a zece pesedisti. Daca ieseam toti se jurau pe rosu ca 'Nu asa a fost si domnul Ponta nu l-a atins cu nicio floare'".

"Eu m-am dus sa discut cu Ponta, nu m-am uitat stanga - dreapta cine este langa mine. Daca aveam ceva in cap, luam si eu doi de la noi martori si ar fi fost cuvantul unui pesedist contra cuvantului unui alt liberal. Mai era Miron Mitrea, care a iesit impreuna cu premierul, si deputatul Tudose. Eu am fost inconjurat numai de pesedisti", a mai sustinut deputatul liberal.

Antonescu: Ponta e prizonierul baronilor - un Nastase in epoca de sfarsit (Video)

Si Crin Antonescu a vorbit despre amenintarile cu inchisoarea pe care Ponta le-ar fi facut chiar in prezenta sa.

"Cand o faci de 3-4 ori in prezenta mea... De fiecare data mi-a produs un soc. Am si spus 'Pauza, atentie!'. Sunt lucruri extrem de triste", a declarat acesta.

Cum raspund Liviu Dragnea si deputatul Tudose

Presedintele executiv al PSD, deputatul Liviu Dragnea, a spus joi ca George Scutaru si Crin Antonescu sunt "doi oameni mincinosi".

"Premierul Ponta nu a amenintat niciodata si nu va ameninta niciodata pe nimeni cu puscaria. Victor Ponta are cheile de la puscarie? Cum poate sa spuna cineva ca il ameninta sau ca Victor Ponta ameninta pe cineva cu puscaria? De unde pana unde are Victor Ponta atributii in sensul asta?", a afirmat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

De asemenea, contactat de Ziare.com, deputatul PSD de Braila Mihai Tudose, unul dintre cei doi social-democrati enumerati de George Scutaru, a precizat ca nu isi aminteste despre o asemenea discutie: "N-am amintiri cu asa ceva. Nu am cunostinta de asa ceva".

"Imi aduc aminte de declaratia dl Scutaru de la Braila, in care a zis o chestie de genul asta, ca 'Unitatea de masura a guvernarii e duba', ceva de genul. Dar despre amenintari ale dl prim-ministru catre el habar n-am.

Ne-o fi vazut pe acolo, dar daca eram prin sala sau eram prin preajma, asta nu inseamna ca participam la un presupus dialog intre premier si Scutaru, habar n-am despre ce este vorba.

(...) Ne-a pomenit ca eram prin preajma, om fi fost prin preajma, dar poate eram in trecere. (...) Poate intr-adevar eram in zona, poate din punctul de vedere al dl Scutaru, intr-un anumit tip de schimb de replici cu premierul, eram prin zona, dar asta nu inseamna ca participam la dialog", a spus Mihai Tudose.

Intrebat cum i se pare afirmatia lui George Scutaru ca Victor Ponta l-ar fi amenintat, deputatul PSD a raspuns: "Nu mi se pare credibila".

"Nu-l stiu pe dl premier sa faca asa ceva. Apropo de ce, cum sa o faca? Daca efectiv nu stiu despre ce este vorba, nu pot sa comentez. N-am auzit asa ceva. (...) Mie nu mi se pare plauzibil, chiar nu mi se pare plauzibil", a mai precizat social-democratul.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#George Scutaru amenintat Victor Ponta, #Ponta Scutaru duba , #stiri PNL