Mihai Voicu: Intre PNL si PD-L nu poate exista niciun fel de colaborare

Luni, 19 Iulie 2010, ora 17:46
1298 citiri
Mihai Voicu: Intre PNL si PD-L nu poate exista niciun fel de colaborare

Vicepresedintele PNL, Mihai Voicu sustine ca partidul pe care il reprezinta respinge orice forma de colaborare cu PDL, atat la guvernare cat si in Parlament.

"Reafirmam faptul ca intre noi si constructia politica a lui Traian Basescu, bazata pe clientelism, cameleonism doctrinar si dezinteres fata de problemele reale ale Romaniei, nu poate exista nicio forma de colaborare, precizeaza vicepresedintele liberal Mihai Voicu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit acestuia, liberalii considera ca ideea colaborarii PNL-PDL, este lansata de democrat liberali, fiind calificata de acesta drept o "tentativa disperata de a gasi tapi ispasitori la dezastrul economic si institutional in care puterea Basescu-Udrea-Boc arunca Romania".

Totodata, vicepresedintele liberal sfatuieste mass-media sa nu acorde o importanta atat de mare opiniilor exprimate de "personaje de rang secund", precum europarlamentarul Cristian Preda.

Emil Boc despre o alianta PD-L-PNL: Poate le vine mintea de pe urma

"Cel mai probabil, oameni precum Cristian Preda functioneaza pe post de portavoci ale lui Traian Basescu, iar Partidul National Liberal refuza sa le ia in considerare. PNL nu le poate lua in serios avand in vedere experienta nefasta pe care a avut-o, in trecut, cu PD-L".

In comunicat, Mihai Voicu sustine ca seful statului nu ar trebui sa intervina in activitatea partidelor politice.

De asemenea, Voicu sublinieaza in document ca PNL nu vrea sa fie "partas la dezastrul economic si institutional in care puterea Basescu-Udrea-Boc vrea sa arunce

Romania.

Vicepresedintele liberal precizeaza ca PNL are propriile solutii pe care intentioneaza sa le aplice doar intr-un context politic si institutional in care acestea isi pot dovedi eficacitatea: guvern de tehnocrati, cu un numar redus de ministere sau asumarea guvernarii de catre PNL.

Voicu a adaugat ca alte solutii ale liberalilor pentru scoaterea Romaniei din criza ar fi stimularea investitiilor din mediul privat pentru crearea de noi locuri de munca in paralel cu reducerea cheltuielilor publice prin debransarea de la resursa statului a clientelei politice.

Carmen Negoescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Mihai Voicu PNL, #Mihai Voicu alianta PNL PDL , #stiri PNL