Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Minoritatile nu voteaza motiunea de cenzura a liberalilor

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 13:56
576 citiri
Minoritatile nu voteaza motiunea de cenzura a liberalilor
Foto: Giconet

Liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a afirmat miercuri ca grupul pe care il reprezinta nu va vota motiunea de cenzura a opozitiei, dar atrage atentia Guvernului, din postura de "aliat", ca drumul pe care merge este gresit.

"Nu votam motiuni de cenzura, cu atat mai mult intr-o perioada de depresie economica, pentru ca asta ne-ar mai lipsi, sa adaugam la o perioada de depresie economica si o perioada de instabilitate politica, cu toate ca ar sta in firea noastra sa facem si lucrul asta", a afirmat Pambuccian, la dezbaterea motiunii de cenzura "Marea pacaleala PD-L - PSD".

Totusi, Pambuccian a atras atentia asupra unor masuri, intre care a mentionat si impozitul forfetar, care nu vor aduce ceva bun, si a facut apel la premier si la ministrul de Finante sa regandeasca "intregul pachet fiscal".

"Nu ma opreste (...) sa spun lucrul asta, nu de pe bancile opozitiei, sa o spun ca un aliat, ca drumul pe care mergem este gresit si ca drumul gresit pe care mergem il facem nici macar apasand pe frana, ci pe accelerator (...) Masurile de genul asta care, aparent, rezolva problemele pana maine-poimaine, dar de raspoimaine le inrutatesc, nu au cum sa duca la ceva bun, pentru ca raspoimaine e aproape, mult mai aproape decat credem", a mai aratat Pambuccian.

Marko Bela critica lipsa de solidaritate a PD-L si PSD

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat miercuri ca a fost convins de necesitatea unei motiuni de cenzura de lipsa totala a solidaritatii guvernantilor,aratand ca, desi insumate procentele aproximative ale PSD si PDL ar trebui sa dea o majoritate confortabila, in cazul de fata dau zero.

"Clasa politica din Romania, in pofida tuturor slabiciunilor, minciunilor si ipocriziilor, a avut capacitatea extraordinara de a milita cu consecventa pentru intergrarea tarii in structurile europene si euro-atlantice sau pentru alte pioritati", a spus Marko Bela.

"Criza ecomica a devenit un pretext extraordinar pentru a acoperi functionarea defectuasa a unei casatorii care este considerata un fel de mezalianta atat de sot, cat si de sotie. In plina criza economica, dumneavoastra duceti o lupta de clasa intre asa-zisa stanga si asa-zisa dreapta, o luna de zile va chinuiti in mod public pentru a obtine controlul unui serviciu secret", a declarat presedintele UDMR.

Marko Bela a declarat ca fiecare ministru, luat separat, are calitati, insa Guvernul nu funtioneaza, iar coalitia, desi este compusa din doua partide cu 35% dintre mandatele din Parlament, da, in loc de 70%, "zero".

Marko Bela a atras atentia ca in momentele de criza guvernantii nu au voie "sa bage zazanie in societate, sa loveasca in IMM-uri, sa decapiteze toate institutiile deconcentrate si sa transforme prefecturile in comitete de partid judetene, in frunte cu un prim secretar ingamfat si nepriceput", afirmatia sa starnind aplauzele salii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#minoritati voteaza, #motiunea cenzura PNL , #stiri PNL