Motiunea PNL pe educatie, prilej de bancuri in Parlament

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 14:19
1901 citiri
Motiunea PNL pe educatie, prilej de bancuri in Parlament

Deputatii PSD si PD-L au sustinut ca liberalii nu au respectat procedurile citind miercuri in plen o alta motiune pe educatie decat textul pe care l-au depus la presedintele Camerei Deputatilor si acuzandu-i pe reprezentantii PNL de sincopele din Regulament.

Dezbaterea asupra punctului de vedere al Comisiei pentru Regulament asupra motiunii PNL pe educatie a degenerat intr-un nou schimb de replici intre reprezentantii puterii si cei trei membri ai PNL care au mai ramas in sala de plen.

Dupa ce presedintele Comisiei pentru Regulament a prezentat punctul de vedere elaborat si votat de patru dintre cei cinci membri ai Comisiei, precizand ca reprezentantul PNL, Ciprian Dobre, a prezentat, ulterior, in scris, o opinie separata, liderul grupului PD-L a spus ca democrat-liberalii isi insusesc acest punct de vedere, care arata ca PNL nu a respectat regulamentul citind o alta motiune decat cea depusa.

Deputatul PSD Anghel Stanciu a venit la tribuna, ilustrandu-si punctul de vedere printr-o "butada", cerandu-si scuze de la colegul sau Aurel Vainer, reprezentant al minoritatii evreiesti.

"Itic si Strul aveau diferende, asa ca au fost de acord sa mearga la rabi. Itic ii spune lui rabi: Spuneti-mi daca albul este culoare. Stati sa ma uit in Talmud, spune rabi, concluzionand apoi ca albul este culoare. Dar negrul?, intreaba Itic. Da, si negrul, raspunde rabi. Apoi Itic ii spune lui Strul: vezi, mai desteptule, ca ti-am vandut un televizor color!", a spus Anghel Stanciu, facand analogia cu motiunea PNL pe educatie.

"Asa au incercat si liberalii sa depuna o motiune. Au plecat la targ cu una si au venit cu alta", a spus Anghel Stanciu, aratand ca sustine concluzia Comisiei de Regulament.

Zgonea: Romanii au inventat motiunea "orala"

Liberalul Mihai Voicu a sustinut ca ar fi o idee buna sa se modifice Regulamentul, specificandu-se ca motiunea simpla trebuie citita in plen, pentru ca, in acest moment, lucrurile sunt neclare. "Si in Parlament votam legea, nu expunerea de motive, si dezbaterile sunt libere", a spus Voicu, aratand ca, si in cazul motiunii simple, liberalii au crezul ca important sunt concluziile, si nu expunerea de motive.

Social-democratul Valeriu Zgonea a pus neclaritatile din Regulament pe seama celor de la PNL, care l-au modificat in 2005. Zgonea a spus si ca romanii sunt mai inventivi decat pot concepe europenii, si au inventat motiunea orala, facand referire la faptul ca liberalii au citit in plen un alt text al motiunii simple pe educatie decat cel depus la conducerea Camerei.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a anuntat, miercuri, ca grupul parlamentar al liberalilor a depus din nou motiunea simpla "Educatia sub cenzura Ecaterinei Andronescu-istoria se repeta", decizia survenind dupa ce plenul a decis sa nu dezbata motiunea depusa initial.

In urma prezentarii punctului de vedere al Comisiei de Regulament, plenul Camerei a decis, cu 183 de voturi pentru, sa nu dezbata motiunea simpla pe educatie a liberalilor, din cauza discrepantelor dintre textul depus la Biroul Permanent si textul lecturat in plen.

In sala au fost prezenti din partea PNL doar trei deputati-Mihai Voicu, Horea Uioreanu si Alina Ghorghiu-care au votat impotriva raportului Comisiei, acestia ramanand in sala in ciuda faptului ca grupul liberalilor a decis anterior sa se retraga din sala in semn de protest fata de modul in care Anastase conduce sedinta.

"Prin reprezentantul nostru in Comisie, Minodor Dobre, am expus un alt punct de vedere decat cel prezentat in raport. In urma votului, noi depunem o noua motiune de cenzura pe educatie, ma scuzati, o noua motiune simpla. Nu va faceti griji, va veni si motiunea de cenzura", le-a spus liberalul Horea Uioreanu reprezentantilor majoritatii parlamentare.

Alina Gorghiu a facut anuntul formal de depunere a motiunii, care are acelasi titlu cu textul depus anterior, iar Roberta Anastase a confirmat depunerea la Biroul Permanent, inainte sa declare inchisa sedinta de plen si sa anunte convocarea in sedinta a Biroului Permanent.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#motiune PNL Educatie, #motiune simpla 2009 , #stiri PNL
Comentarii
A
ABACUL SI ALMANAHELE LUI VANGHELIE CARE ESTE
rank 1