Opinie politica Daca PNL ar putea vorbi, probabil ca ar spune: Traiesc, ma adaptez, de 142 de ani, #REZIST

Autor: Costel Alexe - deputat PNL
Miercuri, 24 Mai 2017, ora 11:55
4966 citiri
Opinie politica Daca PNL ar putea vorbi, probabil ca ar spune: Traiesc, ma adaptez, de 142 de ani, #REZIST

24 mai, 142 de ani si un nou moment T0. Al catelea T0?, vor spune carcotasii. Raspunsul corect: al catelea este necesar.

Politica nu va fi niciodata o mare linistita, iar partidele, chiar si cele istorice, invata sa navigheze sau se scufunda.

Pentru noi, liberalii, este o mandrie sa fim continuatorii unui partid glorios. Imbratisam cu sete superlativele, elogiile despre Partidul National Liberal cel istoric, dar povara numelui atarna greu pe umerii nostri.

Retrospectiva este intotdeauna evaluata diferit fata de prezent. Oamenii sunt indulgenti cu istoria, dar exigenti cu prezentul.

Prea des, comparatia cu Partidul National Liberal cel istoric, cu realizarile Bratienilor, lasa impresia ca noi am trai astazi doar din trecut. In realitate, nu traim din amintiri si, de aceea, periodic, ca orice partid viu si adaptiv, avem nevoie de cate un moment T0.

Avem nevoie de resetari periodice pentru a corespunde vremurilor si exigentelor. Important este ca in acest proces sa nu ne pierdem niciodata ancora identitara.

Pe 17 iunie, atat membrii PNL, cat si electoratul asteapta ca acest nou inceput sa intareasca dreapta romaneasca. In ciuda tuturor cioclilor, care de ani de zile ne trimit la groapa istoriei, alaturi de PNT, premisele arata ca dupa congresul din luna iunie vom avea un PNL mult mai asezat, mai coerent si mai puternic.

Argumentele pentru afirmatia de mai sus le gasim incepand cu data de 4 martie, moment in care Consiliul National de Coordonare al PNL a decis ca alegerile sa se faca de la baza spre varf, iar la alegerea presedintelui PNL sa participe 5.000 de delegati, repartizati fiecarei filiale in functie de performantele electorale obtinute.

Mai mult, alegerea presedintelui va fi separata de alegerea membrilor Biroului Politic National, asta insemnand ca s-a renuntat la ideea "castigatorul ia tot".

Astazi, alegerile din filiale s-au incheiat si, in locul ineficientelor conduceri bicefale, au venit lideri legitimi, rezultati prin vointa membrilor.

Meritocratia deja isi spune cuvantul in PNL si asta se vede in repartizarea delegatilor pentru congres, unde vedem ca Suceava sau Cluj vor avea mai multi delegati decat Bucurestiul cu toate cele 6 sectoare ale sale.

Alegerea individuala a reprezentantilor Biroului Politic National ii va responsabiliza pe cei alesi si le va conferi libertatea de a gandi singuri. Astfel, PNL va redeveni un partid al dezbaterii interne, al diversitatii ideilor si vom scapa, in sfarsit, de pagubosul vot unanim.

Pentru mine, dintre cei trei candidati, unul singur, Ludovic Orban, se detaseaza ca lider ajuns la maturitatea politica necesara pentru a convinge si a conduce. Are in acest moment cei mai multi sustinatori in randul membrilor simpli ai PNL si a reusit sa convinga o mare parte din conducerea filialelor sa ii acorde sustinerea.

Cu o motiune echilibrata, scrisa pe intelesul tuturor, propune o directie liberal-conservatoare, ancorata in radacinile istorice, dar fara a neglija pragmatismului si exigentele prezentului.

La aniversarea celor 142 de ani de existenta, Partidul National Liberal este plin de viata, si-a gasit echilibrul dupa o fuziune majora si va fi condus de un lider autentic.

La multi ani, PNL! 142 de ani suna bine.

Citeste si

Costel Alexe este deputat PNL si co-presedinte TNL

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Ludovic Orban candidat, #aniversare Partidul National Liberal , #stiri PNL