Opinii: Petitori la liberali

Duminica, 07 Noiembrie 2010, ora 23:54
3609 citiri
Opinii: Petitori la liberali

In 2007, PNL a vrut sa participe la europene pe liste comune cu PD-L, dar acesta i-a intors spatele pe motiv de populari bruxellezi si nepotrivire de doctrina. Gloria insa e trecatoare. Amenintati de cifre mici in sondaje si de ghilotina viitoarelor alegeri, pedelistilor le-a trecut mandria, cazandu-le in san orgoliul nemasurat.

Nostalgici, isi reamintesc de ADA, iar dorul dupa vremurile guvernarii Tariceanu cand salariile cresteau iar economia duduia razbate pana si din discursul prezidential. Toata lumea stie din cauza cui au sucombat Alianta, guvernarea impreuna si linistea sociala.

Patitii nu pot uita ca pactul de neagresiune a fost incalcat brutal prin ruperea halcii Stolojan din trupul PNL, ceea ce a subminat starea de echilibru intre cele doua formatiuni. Revenirea dupa schisma le-a luat trei ani, iar acum la moara liberalilor se macina alta faina.

Dupa doi ani de guvernare, orbecaind cu mana pe chimir si cu capul in nori, iata ca PD-L a primit instiintarea de plata, intorcandu-se abatut la punctul de plecare, iar destule Casandre ii bocesc deja disparitia. Spre satisfactia, dar nu si spre euforia Opozitiei care se vede nevoita sa preia fraiele puterii tocmai cand mortul e pe laita.

De aceea, strategii pedelisti, buni sa gestioneze doar victorii oferite pleasca de zeul cotrocean, au intrat in panica dupa sanctiunea CC si cauta infrigurati o smecherie, o cacealma, o lovitura de imagine, orice numai sa-si salveze intrarea in viitorul Parlament. Daca somnul ratiunii nu i-ar fi toropit, proverbele i-ar fi ajutat sa nu incerce marea cu degetul. Presa mogulizata le bate saua si obrazul cu Mititica, dar nimeni nu crede ca justitia are insomnii din asta. Ar fi o premiera.

Oficial, liderii democrat-liberali sustin ca au un atuu in mana, propovaduind marsul victorios spre iesirea din criza, dar din umbra isi pregatesc victimizarea, cautand la disperare vinovati: FMI, greaua mostenire, Vintu si Patriciu, Opozitia contra naturii stanga-dreapta, eventual Decebalus per Scorilo. De presupus ca in campanie ne vor cere din nou toata puterea ca sa ne arate ei in sfarsit ce pot....

Pe din dos insa umbla cu cioara vopsita pe la usa liberala, cautand ca inecatul un pai de care sa se prinda. In teritoriu, dupa pierderi grele de bazine electorale, se dedau la o curte urat mirositoare a penelistilor slabi de virtute. O fac tocmai in fiefurile preaputernicilor baroni, gandind ca, asa cum au cumparat ei parlamentari ca sa-si faca oaste de stransura majoritar-stabila dl. presedinte, tot asa se vor mentine la putere in consiliile locale. Numai ca ulciorul...

De aceeasi curte unsuroasa au parte udemeristii, taranistii, independentii, minoritarii, acolo pe unde se mai afla. Adesea pica de fazani si pesedistii. Nu e o noutate.

Numai ca poporenii simt efectele proastei guvernari, caci politica trece intai prin stomac, iar scaderea in sondaje nu poate fi stopata fara cresteri salariale.

Concomitent se pun in opera multimi de "planuri din cutite si pahara", vorba poetului. Se cauta cu infrigurare o alta palarie pentru fata ramasa fara zestre, de nu, o noua locomotiva, poate Baconschi, cu Fundatia Crestin Democrata si Alba ca Zapada, poate Blaga cu disciplina cazona, caci Boc a picat la filozofia dreptului constitutional, iar automotorul Udrea nu urca dealul doar cu frunza verde de frasinel. S-a incercat si refugierea in chiliile bisericii stramosesti, dar Prea Fericitul nu da semne ca ar deschide chiliile facatoare de minuni electorale.

Le-au mai ramas ori disolutia groaznica, ori mogulizarea, ca lupul revine unde a mancat odata oaia. Orice nu e pedelist, tine de moguli: Crin, cel mai bine plasat in sondaje, poreclit Mereu Absentul din Parlament, e promovat de moguli, dar dl. presedinte ne previne ca iar gresesc tinta. Ponta da lovituri de stat sindicale dirijate tot de moguli, sta fie sub pulpana batranului edec, fie pe ouale nenumarate ale lui Nastase din nou patru case, iar Voiculescu zace tot in solutia imorala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#PNL guvernare coalitie, #coalitii guvernare PNL PSD, #coalitie PDL PNL, #reforma politica Romania , #stiri PNL