Paul Pacuraru si Ilie Morega, judecati marti la instanta suprema

Luni, 16 Februarie 2009, ora 21:59
1132 citiri
Paul Pacuraru si Ilie Morega, judecati marti la instanta suprema

Procesul lui Paul Pacuraru si al liderului PNL Gorj, Ilie Morega, incepe marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cei doi urmand sa fie judecati pentru contractele obtinute de fiul fostului ministru al Muncii.

Fostul ministru al Muncii si Morega, membru in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) la societatile comerciale Complexele Rovinari si Turceni, au fost trimisi in judecata de DNA, in data de 23 decembrie 2008, informeaza NewsIn.

Potrivit procurorilor, la data de 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-ar fi promis fostului ministru Pacuraru ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Conditia pentru oferirea acestor contracte ar fi fost numirea de catre ministru, in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj, a unei persoane indicata de Morega.

La data la care Dan Ilie Morega a facut promisiunea lui Pacuraru, fiul ministrului depusese o oferta de participare la o licitatie organizata de Complexul Energetic Turceni, in vederea achizitionarii contractului "Instruire cursuri protectia muncii", in valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o oferta pentru a participa la licitatia organizata de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, pentru contractul de achizitie publica "Comunicare si spirit de echipa", in valoare de 68.000 lei.

>b?Morega i-ar fi promis lui Paul Pacuraru, iar acesta din urma a acceptat, ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contractele mai sus amintite.

"Ulterior discutiei pe care au avut-o la data de 3 iunie 2007, inculpatul Pacuraru Nicolae Paul Anton, in vederea materializarii promisiunii facute de inculpatul Morega Dan Ilie, l-a pus in legatura pe acesta din urma cu fiul sau. De asemenea, la data de 15 iunie 2007, inculpatul Pacuraru Nicolae Paul Anton a numit in functia de inspector sef interimar al ITM Gorj persoana indicata de inculpatul Morega Dan Ilie", se arata intr-un comunicat al DNA..

In urma acestor intelegeri, la data de 13 august 2007, fiul lui Pacuraru a depus o ofera de participare la licitatie si la sediul Complexului Energetic Rovinari.

Potrivit DNA, se fac cercetari intr-o cauza separata privind conditiile in care au fost atribuite contractele de achizitie de catre Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si Complexul Energetic Turceni.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Pacuraru Morega Rovinari, #proces Pacuraru Morega, #Pacuraru Morega DNA , #stiri PNL