Plenul a respins propunerea PNL de amanare a dezbaterilor pe buget

Marti, 17 Februarie 2009, ora 15:21
729 citiri
Plenul a respins propunerea PNL de amanare a dezbaterilor pe buget
Foto: Antena3

Liberalii au solicitat, in debutul discutiilor in plenul reunit al celor doua Camere asupra bugetului de stat pe 2009, scoaterea proiectului de pe ordinea de zi si reluarea dezbaterilor peste trei zile, insa parlamentarii au votat, cu majoritate, in favoarea mentinerii proiectului pe ordinea de zi.

Deputatul PNL Mihai Voicu a declarat ca dezbaterea bugetului pe 2009 in cadrul sedintei de marti nu este conforma cu Regulamentul celor doua Camere, potrivit caruia este nevoie de trei zile de la primirea raportului din partea comisiilor de specialitate de catre parlamentari si pana la intrarea acestuia in plen, informeaza Newsin.

Liberalul a anuntat ca deputatii si senatorii au primit raportul abia marti la ora 11.00 si a cerut reluarea discutiilor peste trei zile, la aceeasi ora.

"Nu exista niciun articol din Regulament care sa permita o exceptie de la aceasta regula", a subliniat Voicu.

In replica, social-democratul Mihai Tudose a amintit ca potrivit Constitutiei, termenul reglementat penru avizarea bugetului era anul trecut. "Nu au intarziat decat cateva luni, acum ii deranjeaza o zi", a sustinut pesedistul.

"Normele procedurale sunt de stricta interpretare", a replicat liberalul Ioan Timis.

Deputatul PD-L Petru Calian a declarat ca toate procedurile au fost respectate, inclusiv Regulamentul, pentru ca parlamentarii au avut la dispozitie atat proiectul de buget, cat si amendamentele pe suport electronic

Presedintele de sedinta, Alexandru Peres, nu a supus la vot propunerea liberalilor, ci doar ordinea de zi a sedintei care include proiectul de buget, cea din urma propunere fiind adoptata cu 310 voturi "pentru" si doar 120 impotriva.

Sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului pentru dezbaterea proiectului de buget pe 2009 a inceput marti, cu 45 de minute intarziere.

In sala au fost prezenti 431 de senatori si deputati iar 40 au lipsit.

Comisiile reunite de buget-finante din Parlament au aprobat sambata proiectul bugetului de stat pe 2009. Bugetul a primit opt voturi impotriva, apartinand parlamentarilor PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#dezbatere buget Parlament, #PNL, #amanare buget , #stiri PNL