PNL acuza Guvernul Boc pentru esecul actiunilor Petrom pe Bursa

Luni, 25 Iulie 2011, ora 19:35
1083 citiri
PNL acuza Guvernul Boc pentru esecul actiunilor Petrom pe Bursa
Foto: Arhiva

PNL solicita Guvernului Boc sa-si asume raspunderea pentru esecul vanzarii pachetului actiunilor Petrom, despre care spune ca a fost o actiune ce a compromis efortul de a da consistenta pietei de capital prin listarea companiilor de stat.

"Esecul vanzarii pachetului de 9,84% din actiunile Petrom dovedeste lipsa de credibilitate a cabinetului actual si perceptia negativa asupra directiei economiei romanesti. Modul in care a fost gandita oferta de vanzare si momentul care a fost ales au compromis o actiune importanta, aceea de a da consistenta pietei de capital prin listarea companiilor de stat", acuza liberalii, prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com.

PNL reitereaza ca in urma acestei nereusite, listarea unor pachete de "actiuni la Nuclearelectrica si Hidroelectrica devine iluzorie pe termen scurt, iar cea a pachetului Petrom nu se va putea relua decat peste cel putin un an".

"Apreciem ca Guvernul s-a hazardat lansand aceasta oferta intr-o perioada in care volumul tranzactiilor pe bursa era extrem de scazut. Insuccesul a fost,

de altfel, anticipat de un declin dramatic al investitiilor straine in Romania, care se afla la cel mai scazut nivel din ultimul deceniu", se mai arata in comunicat.

Liberalii apreciaza ca explicatia ministrului Ion Ariton, care a spus ca a tinut la pret, denota demagogie.

"La acesta a contribuit decisiv climatul economic caracterizat de incertitudine si impredictibilitate, in vreme ce lipsa evidenta de viziune a guvernului si legislatia, care descurajeaza mediul de afaceri, au generat scepticismul investitorilor", conchid liberalii.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#PNL acuza Guvernul Boc, #esec vanzare actiuni Petrom , #stiri PNL