PNL acuza guvernul ca face angajari discretionare in unele ministere si primarii

Luni, 25 Iulie 2011, ora 18:01
1571 citiri
PNL acuza guvernul ca face angajari discretionare in unele ministere si primarii
Foto: Arhiva

PNL isi manifesta surprinderea ca in ministere si primarii se fac "in mod discretionar si preferential angajari" si ii cere premierului Boc sa explice de ce sunt incadrati functionari in sistemul de stat si de unde exista resurse pentru acest lucru.

"Partidul National Liberal constata cu surprindere ca, in plina criza, pe fondul unui plan de austeritate aplicat de guvernul Boc, in sistemul public se fac in mod discretionar si preferential angajari. In timp ce la nivel de discurs public guvernul vorbeste, in mod populist si propagandistic, despre reducerea aparatului de stat, a cheltuielilor bugetare, iar o buna parte a populatiei traieste la limita saraciei, in institutiile administratiei publice locale si centrale, gestionate de catre reprezentanti ai puterii, s-au gasit resurse pentru noi angajari", se arata intr-un comunicat al PNL.

Liberalii enumera mai multe ministere care fac angajari in posturi de consilier.

"In ciuda ordonantelor succesive prin care acelasi guvern Boc a suspendat ocuparea posturilor vacante, o parte a ministerelor si agentiilor din subordinea executivului deruleaza in aceasta perioada proceduri de angajare. Spre exemplu, la Ministerul Mediului si Padurilor se organizeaza concursuri pentru posturi de consilieri, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii rurale se angajeaza un director general si trei sefi serviciu, iar la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri se cauta consilieri si experti. In administratia locala cifrele ridica si mai multe semne de intrebare, dat fiind ca guvernul va aviza ocuparea a peste 700 de posturi, in principal in localitati conduse de primari PDL", se mai spune in comunicat.

La final, PNL solicita premierului Emil Boc sa explice public "de ce se fac angajari in sistemul de stat, de unde exista resurse pentru acestea si de ce legislatia adoptata chiar de guvernul pe care-l conduce a devenit facultativa, fiind incalcata in functie de interesele puterii".

Executivul a avizat recent ocuparea a 689 posturi vacante unice in cadrul institutiilor si autoritatilor administratiei publice locale, dintre care un numar de 250 de posturi in localitati conduse de primari ai PDL, alte 256 in localitati conduse de primari ai PSD, 124 in localitati conduse de PNL, 33 UDMR si 26 de posturi in localitati conduse de alte formatiuni politice. La sfarsitul anului trecut, Guvernul a decis, in urma negocierilor cu FMI, sa blocheze si in 2011 posturile din administratia publica, prin angajarea doar a unui functionar la sapte posturi eliberate.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#PNL guvern angajari ministere, #PNL Guvern Boc , #stiri PNL