PNL ar putea depune o motiune pe tema vaccinului expirat

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 14:37
928 citiri
PNL ar putea depune o motiune pe tema vaccinului expirat
Foto: DianaTusa.ro

Deputatul PNL Diana Tusa a declarat miercuri, la Realitatea FM, ca in conditiile in care nu se va infiinta o comisie de ancheta in cadrul Comisiei de sanatate a Camerei vizand administrarea unor doze expirate de vaccin antituberculoza, ar putea propune depunerea unei motiuni simple pe aceasta tema.

"Am solicitat in cadrul Comisiei de sanatate a Camerei Deputatilor infiintarea unei comisii de ancheta tocmai pentru a elucida aceste aspecte privind serul expirat, saptamana trecuta cu ocazia audierilor din Comisia de sanatate am aflat ca Institutul Cantacuzino nu are nici autorizatie de functionare, nici de comercializare pe piata a tuturor vaccinurilor, nu doar a celui impotriva TBC, iar de atunci nu s-a mai intamplat nimic."

Comisie parlamentara de ancheta pentru un vaccin expirat?

"Ieri am avut din nou o sedinta a Comisiei de sanatate in care am constatat cu parere de rau ca toti colegii mei de la PD-L nu au incercat decat sa traga de timp in ceea ce priveste luarea unei decizii in ce priveste aceasta comisie de ancheta motivand faptul ca cele trei institutii, Institutul Cantacuzino, Agentia Nationala a Medicamentului si Ministerul Sanatatii, nu ne-au trimis rapoartele", a explicat Diana Tusa, referindu-se la faptul ca "Institutul Cantacuzino" a permis distribuirea unor doze expirate de vaccin antituberculoza, care se administreaza nou-nascutilor, dar si bebelusilor de cateva luni.

Tusa a denuntat faptul ca parlamentarii PD-L nu doresc sa se afle detalii legate de aceasta situatie, incercand sa traga de timp pana cand opinia publica nu va mai fi interesata de subiect.

"Cei de la PD-L s-au opus, pentru ca cei de la PSD erau de acord cu infiintarea Comisiei de ancheta, doar cei de la PD-L au incercat sa traga de timp pana la primirea rapoartelor. Nu mi se pare normal ca o Comisie parlamentara sa stea sa astepte la nesfarsit ca trei institutii ale statului sa binevoiasca a trimite rapoartele, si nu cred ca raspunsurile din cele trei rapoarte ne vor lamuri cu ceva pe noi sau pe parintii ai caror copii au fost injectati cu ser expirat", a spus Tusa.

Parlamentarul liberal a explicat ca in conditiile in care nu se va infiinta comisia de ancheta in cadrul Comisiei de Sanatate, va propune luni, in grupul sau parlamentar, demararea proceduirlor pentru infiintaea comisiei de ancheta sau depunerea unei motiuni simple.

"Luni eu voi propune grupului meu liberal sa initiem o comisie de ancheta, sa strangem semnaturi, la nivel parlamentar, ceea ce implica mai multe grupuri parlamentare si semnatura mai multor deputati sau pur si simplu sa depunem o motiune simpla pe aceasta tema astfel incat odata cu adoptarea motiunii, ministerul sa fie obligat sa faca ceva concret", a subliniat Tusa.

Ea a adaugat ca, potrivit Ministerului Sanatatii vaccinarea poate fi reluata din aprilie, "odata cu obtinerea autorizatiei de functionare a Institutului Cantacuzino".

Agentia Nationala a Medicamentului a retras licenta de producere de vaccinuri impotriva tuberculozei pentru Institutul Cantacuzino, institutia nemaifiind autorizata sa produca vaccinuri. ANM a decis ca Institutul nu respecta normele europene de producere a vaccinurilor.

La inceputul lunii februarie, Agentia Nationala a Medicamentului a amendat Institutul "Cantacuzino" cu 22.000 de lei, pentru ca a permis distribuirea unor doze expirate de vaccin antituberculoza, care se administreaza nou-nascutilor, dar si bebelusilor de cateva luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Diana Tusa PNL, #PNL motiune vaccin, #motiune vaccin TBC, #vaccin TBC expirat , #stiri PNL