PNL contesta la CCR Legea Pensiilor

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 15:58
1893 citiri
PNL contesta la CCR Legea Pensiilor
Foto: Arhiva

PNL a anuntat marti ca va contesta, miercuri cel tarziu, la Curtea Constitutionala Legea Pensiilor care a fost adoptata de catre deputati, astfel ca femeile vor iesi la pensie la varsta de 63 de ani, iar barbatii la varsta de 65 de ani.

"PNL va contesta la Curtea Constitutionala Legea Pensiilor. O asemenea lege face o nedreptate pentru 5 milioane de oameni. Daca aveti incredere in ministrul Botis, e problema voastra", a declarat liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu.

Vot final pe Legea Pensiilor - femeile ies la pensie la 63 de ani

Deputatii au votat, marti, forma finala a Legii Pensiilor, aceasta urmand sa mearga la promulgare.

In favoarea legii au votat 172 de deputati, in timp ce impotriva au fost aproape 130 de voturi, ale PSD si PNL.

Pentru a se evita orice suspiciune de frauda, votul a fost dat prin apel nominal, mai precis fiecare deputat si-a exprimat votul verbal, dupa ce si-a auzit numele strigat de la tribuna de secretarul de sedinta, democrat-liberalul Dumitru Pardau.

Luni, legea pensiilor a fost votata mai intai pe amendamente. Astfel, deputatii au consfintit prin vot ca femeile vor iesi la pensie la varsta de 63 de ani, iar barbatii la varsta de 65 de ani, acesta fiind si motivul pentru care presedintele Traian Basescu a retrimis legea la Parlament.

Presedintele Traian Basescu a decis, pe data de 7 octombrie, sa nu promulge Legea pensiilor, in conditiile in care Opozitia acuza o frauda masiva la votul final dat in Camera Deputatilor, sub directa coordonare a presedintei Roberta Anastase.

Pentru a linisti spiritele, seful statului a intors legea la Parlament, cu propunerea de modificare a varstei de pensionare pentru femei, de la 65 de ani la 63 de ani.

Legea a ajuns la Senat unde comisiile au facut o serie de alte modificari, in afara celei solicitate de presedinte, iar PNL si PSD au propus peste 90 de amendamente. In aceste conditii, senatorii Puterii au decis sa respinga Legea in plen, explicand ca aceasta va fi pusa la punct in Camera Deputatilor, camera decizionala in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#PNL contesta Legea Pensiilor, #contesta CCR Legea Pensiilor , #stiri PNL
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
A mai fost contestata odata aceasta lege si este CONSTITUTIONALA.
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5