PNL contesta Ordonanta ce-i permite lui Geoana sa fie vicepresedintele CSAT

Marti, 05 Mai 2009, ora 16:24
938 citiri
PNL contesta Ordonanta ce-i permite lui Geoana sa fie vicepresedintele CSAT

Liberalii contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei constitutionalitatea Ordonantei de Urgenta prin care presedintele Senatului devine vicepresedinte al CSAT, adoptata, luni, de Senat.

In sesizarea facuta la CCR, liberalii sutin ca Ordonanta de Urgenta a Senatului afecteaza regimul uneia dintre institutiile fundamentale a statului, informeaza Amos News.

Liberalul George Scutaru a anuntat ca partidul sau a strans numarul necesar de semnaturi si a definitivat textul unei sesizari catre Curtea Constitutionala, privind neconstitutionalitatea Ordonantei ce il transforma pe Mircea Geoana, in calitatea sa de presedinte al Senatului, in vicepresedinte al CSAT.

"In Romania au inceput sa se infiinteze functii pentru orgoliile din partid", a apreciat, la randul sau, deputatul PNL Mario Oprea, ce a facut si o trecere in revista a drumului parcurs de Ordonanta, in Senat, pana la promulgare.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a devenit vicepresedinte al CSAT dupa ce plenul Senatului, camera decizionala, a adoptat luni, cu 70 de voturi pentru, 19 impotriva si trei abtineri, o Ordonanta de Urgenta in acest sens.

Ordonanta care modifica Legea de functionare a CSAT fusese inclusa pe ordinea de zi a Senatului, la ultimul punct, in ultimele trei saptamani, in fiecare luni, zi pentru votul organic, insa a fost supusa atentiei plenului de abia in aceasta zi.

In presa centrala a aparut, pe 6 aprilie, informatia ca Emil Boc ar fi cerut, in cadrul Grupului PD-L de la Senat, ca Ordonanta de Urgenta privitoare la organizarea si functionarea CSAT sa nu fie votata, nemultumit de atacul liderului PSD, Mircea Geoana la adresa presedintelui Traian Basescu si a familiei acestuia. Emil Boc a dezmintit informatiile aparute in presa.

Pe 8 aprilie, intr-un comunicat al PDL, se arata ca Emil Boc a dat asigurari ca senatorii PDL vor vota OUG prin care Mircea Geoana este membru CSAT, pentru ca acest lucru este prevazut in protocolul cu PSD pe care democrat-liberalii il respecta.

Partidul Democrat Liberal va sustine respectiva Ordonanta de Urgenta in Parlament deoarece PD-L a respectat, respecta si va respecta fara echivoc toate prevederile din Parteneriatul Pentru Romania incheiat cu Partidul Social Democrat", se preciza in comunicatul de presa semnat de Emil Boc.

Ordonanta a trecut de Camera Deputatilor in luna februarie.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#PNL Geoana CSAT, #liberali contesta Geoana, #Geoana vicepresedinte CSAT , #stiri PNL
Comentarii