PNL crede ca va avea 12 sefi de CJ si 8 primari in resedinte de judet in 2012

Marti, 26 Iulie 2011, ora 21:32
1690 citiri
PNL crede ca va avea 12 sefi de CJ si 8 primari in resedinte de judet in 2012
Foto: Arhiva

Potrivit sondajelor interne realizate recent, liberalii cred ca la alegerile din 2012 isi vor dubla numarul de presedinti de Consilii Judetene, dar si numarul primarilor din orasele resedinta de judet.

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat ca, la alegeri, liberalii ar putea castiga 12 presedintii de consilii judetene si opt fotolii de primari in resedinte de judet, luand in considerare ca la alegerile locale din 2008 PNL a castigat 706 primarii si 5 presedintii de consilii judetene, informeaza Evenimentul Zilei.

"Daca iesim cu zece presedinti de consilii judetene si zece primari de municipii resedinta de judet, il consideram un castig consistent. E posibil, din socotelile pe care noi le-am facut, sa nu fie zece cu zece, ci 12 cu opt", a spus vicepresedintele PNL.

Liderul PNL a precizat ca lista comuna de candidati ai USL pentru alegerile locale de anul viitor va fi finalizata cel tarziu pana in data de 15 august. Cat despre nemultumirile iscate de aceste sondaje in randul Uniunii, Voicu crede ca unele persoane vor putea rata candidatura, deoarece protocolul va fi respectat.

"Aici este un fel de oglinda cu doua fete. Si de la PSD vor fi oameni care vor rata candidatura, fara indoiala, dar cu totii ne-am asumat acest lucru in conditiile in care am pus inca din februarie pe hartie ca fiecare partid va avea doar 20 de candidati. In mod automat, alte 20 de organizatii de la fiecare dintre partide nu vor avea candidat si atunci sigur ca nu excludem si nemultumiri. Dar lucrul acesta ni l-am asumat inca de la bun inceput. Vom avea o modalitate cat mai rationala de a aborda aceasta perspectiva a candidaturilor" a explicat Voicu.

Dragnea: Problema USL e ca avem prea multi candidati care stau bine in sondaje

Si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat pentru Ziare.com ca sondajele ii desemneaza pe candidatii USL ca favoriti, iar asta inseamna ca negocierea si stabilirea candidatilor intre PSD si PNL va fi una dificila.

"Avem o veste buna si una mai putin buna. Vestea buna e ca in general candidatii Uniunii stau foarte bine. Vestea rea e ca stand foarte bine si unii si altii nu o sa fie foarte usoara negocierea si stabilirea candidatilor dupa grila semnata in protocol", a declarat liderul social democrat, rugat sa comenteze rezultatele sondajelor interne ale USL, care urmeaza sa stabileasca cine va candida pentru alegerile locale din 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rezultate PNL alegeri 2012, #desemna candidati USL alegeri 2012 , #stiri PNL