PNL isi face planuri cu Ciolos si ministrii lui - se intereseaza cum se descurca in sondaje

Joi, 28 Iulie 2016, ora 12:15
2539 citiri
PNL isi face planuri cu Ciolos si ministrii lui - se intereseaza cum se descurca in sondaje
Foto: Arhiva Ziare.com

Liberalii din Bucuresti intentioneaza sa introduca in sondajul prin care vor masura sansele de succes ale aspirantilor la fotoliul de parlamentar si intrebari privind notorietatea ministrilor din Cabinetul Ciolos, inclusiv a premierului, in eventualitatea in care unii dintre acestia ar dori sa candideze pe lista PNL la alegerile legislative, au precizat surse liberale.

Interebari deschise, fara a preciza nume de ministri, prin care sa masoare notontia PNL Bucuresti este ca in cadrul cercetarii sociologice care va fi demarata saptamana viitoare sa introduca si intrietatea membrilor Cabinetului Dacian Ciolos si intentia de vot pentru acesti tehnocrati.

Potrivit surselor citate de News.ro, liberalii si-ar dori ca unii dintre membrii Cabinetului condus de Dacian Ciolos sa candideze in toamna pe listele PNL, cei vizati fiind in special ministrii tineri, care s-au remarcat in aceste luni prin expunerea mediatica si prin proiectele de reformare institutionala lansate.

Gorghiu: Excludem o colaborare cu PSD. Mi-as dori un premier ca Dacian Ciolos

Nu este exclusa nici Raluca Pruna, ministrul Justitiei, in pofida afirmatiilor recente ale copresedintelui PNL Alina Gorghiu, care spunea ca actualul ministru al Justitiei nu se va regasi printre propunerile PNL pentru aceasta pozitie in Guvern, in cazul castigarii alegerilor.

In plus, liberalii ar fi dispusi sa ii pastreze premierului Dacian Ciolos prima pozitie pe lista de la Senat, in Bucuresti, o circumscriptie grea pentru PNL, unde rezultatele la alegerile locale au fost sub asteptari.

Asta in cazul in care prim-ministrul ar decide sa candideze din partea liberalilor la alegerile parlamentare, mesajul transmis pana in prezent fiind ca doreste sa isi incheie mandatul de premier tehnocrat, fara a intra in politica.

Ciolos refuza categoric sa se inscrie in PNL: Sunt doar un om, nu am o agenda ascunsa (Video)

Pana pe 15 august au termen organizatiile judetene ale PNL sa contureze listele pentru alegerile parlamentare din toamna, urmand ca cel mai probabil in septembrie acestea sa treaca prin filtrul conducerii partidului, pentru a fi finalizate.

Printre cei care ar putea viza un nou mandat de parlamentar se afla actualii senatori si deputati alesi in colegiile din Capitala, la alegerile din 2012, si care sunt si membri in Biroul Politic National, precum copresedintele Alina Gorghiu, Anca Boagiu, Costica Canacheu, Razvan Mironescu, Dan Cristian Popescu, Sulfina Barbu, Ovidiu Raetchi, Florin Alexe, Cristian Radulescu.

Criteriile stabilite deja de partid pentru inscrierea pe listele parlamentare sunt cele de integritate, traseismul politic, dar si notorietatea si activitatea in cei patru ani de mandat, in cazul actualilor alesi.

Organizatia PNL Bucuresti urmeaza sa analizeze rezultatele cercetarii sociologice si sa desemneze candidatii partidului pentru Senat si Camera Deputatilor. In urma rezultatului slab de la alegerile locale, liberalii din Bucuresti ar miza pe maximum 10-12 locuri eligibile in Bucuresti, ceea ce face ca si competitia interna sa fie mai puternica.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#PNL sondaj Ciolos, #PNL sondaj ministri Ciolos , #stiri PNL