PNL si-a schimbat statutul: Blaga revine automat in prima linie a partidului

Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 21:33
7366 citiri
PNL si-a schimbat statutul: Blaga revine automat in prima linie a partidului
Foto: Facebook/Partidul National Liberal

Partidul National Liberal si-a modificat, sambata, statutul, Consiliul National al formatiunii adoptand mai multe propuneri in acest sens.

Modificarile prevad ca "fostii presedinti ai partidului, membri PNL, alesi de catre forurile statutare (Congres sau Conventie), aflati in functie la data fuziunii din anul 2014 si ulterior acesteia" devin membri ai Biroului Executiv.

Astfel, Vasile Blaga revine in conducerea PNL, dupa ce demisionase in urma cu un an din functia de copresedinte, dupa ce DNA a dispus urmarirea penala pe numele sau. Procurorii DNA il acuza pe Blaga ca, impreuna cu Gheorghe Stefan, ar fi cerut "un procentaj cuprins intre 10 si 25% din valoarea fiecarui contract astfel incheiat" de anumite firme cu o companie din domeniul energetic, primind pentru ei si pentru formatiunea politica din care faceau parte suma totala de aproximativ 25.000.000 de lei.

Ce a mai decis PNL

De asemenea, presedintele Ligii alesilor locali va fi membru al Biroului Executiv al PNL, potrivit modificarilor la statut.

Prin noile prevederi un membru al partidului poate cumula cel mult doua functii alese de conducere, dar nu la acelasi nivel.

"Alesii locali ai partidului pot candida la functii de conducere in partid numai in circumscriptia electorala unde au fost alesi la nivel national", se mai arata in noile prevederi.

Noile prevederi vizeaza si stabilirea cotizatiilor membrilor PNL de catre BEx, BPN si BPJ.

Citeste si Cristian Busoi a fost ales vicepresedinte al PNL

"La nivelul filialelor teritoriale se pot angaja cheltuieli numai in limita disponibilului existent, in casieria filialei sau in conturile bancare ale acestuia, la data contractarii sau in limita contractelor de donatie sau sponsorizate incheiate, chiar daca acestea nu au fost incheiate inca. Cheltuielile ce depasesc valoarea de zece mii de lei se pot angaja de catre filiale prin decizie a presedintelui, contrasemnata de secretarul general si trezorierul filialei si numai cu avizul trezorierului partidului, cu exceptia cheltuielilor ocazionate de inchirierea si functionarea sediilor filialelor teritoriale", stipuleaza noile prevederi.

Conform acestor prevederi, BEx, la propunerea presedintelui partidului, poate stabili sanctiuni pentru neplata timp de sase luni a obligatiilor financiare.

Modificarea Statutului PNL a fost votata cu majoritate de voturi, 12 impotriva si doua abtineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#PNL modificat statut, #PNL schimbat statut , #stiri PNL