Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

PNL si USR vor contesta, din nou, Legile Justitiei la Curtea Constitutionala

Luni, 26 Martie 2018, ora 14:44
3650 citiri
PNL si USR vor contesta, din nou, Legile Justitiei la Curtea Constitutionala
Foto: Facebook/Grupul Parlamentar PNL - Camera Deputatilor

PNL si USR au anuntat, luni, dupa raportul final dat de comisia speciala care a modificat Legile Justitiei, ca le vor ataca din nou la Curtea Constitutionala.

PNL a acuzat ca sedinta comisiei a fost "sub imperiul grabei si al superficialitatii".

"Sedinta comisiei speciale de astazi a fost, de asemenea, sub imperiul grabei si al superficialitatii, asa cum s-au desfasurat o buna parte din lucrarile acestei comisii. Am fost convocati undeva incursul dupa-amiezii de ieri, nu ni s-a comunicat pana azi dimineata la orele 10:00 niciunul dintre amendamentele care urmau dezbatute", a declarat Ioan Cupsa.

El spune ca PNL va ataca la CCR legile, deoarece au fost create "suficiente motive pentru ca textele care vor fi adoptate ca urmare a reexaminarii sa fie declarate in buna masura neconstitutionale".

"PNL va ataca din nou la Curtea Constitutionala (Legile Justitiei - n.red.). Au creat suficiente motive pentru ca textele care vor fi adoptate ca urmare a reexaminarii sa fie declarate in buna masura neconstitutionale.

O vom face pentru ca au fost modificate in aceasta procedura de reexaminare texte care n-au fost declarate neconstitutionale de catre CCR. De asemenea, n-au aplicat cu corectitudine decizia CCR pentru acele texte care au fost declarate neconstitutionale. Au adaugat texte noi la textele care au fost adoptate ulterior. Ne vedem la CCR si ne vom vedea dupa aceea, din nou, in aceasta procedura de reexaminare", a continuat acesta.

De asemenea, deputatul USR Stelian Ion a acuzat din nou ca in raportul comisiei au fost votate unele amendamente, iar la votul din plenul Camerei Deputatilor au ajuns intr-o alta varianta.

"Amendamentele nu s-au regasit toate in acele rapoarte si au fost chestiuni votate intr-un anumit fel in comisie si intr-o alta varianta s-au regasit in rapoarte. Iarasi o chestiune foarte grava, solicitarea USR de a fi prezenti la aceste discutii si magistratii, reprezentantii CSM, reprezentantii asociatiilor profesionale ale magistratilor, nu a fost primita de catre PSD. Au considerat dumnealor ca le stiu pe toate, ca pot face aceste texte pe genunchi si lucrul acesta va afecta", a spus Stelian Ion.

El a afirmat ca, dupa votul final din Senat, USR va ataca alaturi de PNL cele trei Legi ale Justitiei la CCR.

"Speram ca dupa ce vor fi votate in Senat aceste legi, sa putem avea inca o data posibilitatea sa le contestam alaturi de PNL, daca vor dori si colegii nostri sa facem aceasta obiectie de neconstitutionalitate impreuna, noi ne-am manifestat disponibilitatea sa lucram si sa ne oferim experienta pe care am avut-o in aceasta comisie pentru a face opozitie in comun la CCR", a adaugat deputatul.

Comisia speciala condusa de Florin Iordache a dat, luni, raport de admitere pe cele trei legi ale justitiei, dupa ce au fost dezbatute si votate amendamentele depuse de senatori.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca Legile Justitiei intra in plenul Senatului, pentru votul final, la ora 16:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#USR PNL Legile Justitiei, #USR PNL contestatie CCR , #stiri PNL