PNL voteaza impotriva taxei de solidaritate propusa de UNPR si PD-L

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 21:02
4204 citiri
PNL voteaza impotriva taxei de solidaritate propusa de UNPR si PD-L
Foto: Arhiva

Parlamentarii liberali vor vota impotriva initiativei legislativa a parlamentarilor PD-L si UNPR privind instituirea taxei de solidaritate, "sustinand ca este o masura populista a actualei coalitii de guvernare, care dovedeste, inca o data, incapacitatea actualei puteri de a gasi solutii pentru a depasi criza economica".

Liberalii considera ca acest impozit nu va face altceva decat sa duca la cresterea fiscalitatii pe proprietate, sa incurajeze scoaterea capitalului si ascunderea averilor in alte tari, sa amplifice fenomenul evaziunii fiscale si sa reduca capacitatea investitionala a clasei mijlocii si a celor care isi desfasoara activitatea in domeniul profesiilor liberale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conducerea PNL afirma ca introducerea unei astfel de taxe in perioada 2011-2013 contravine obiectivelor strategiei fiscale si angajamentelor luate de Romania in relatia cu Fondul Monetar International.

In scrisoarea de intentie adresata FMl pe 22 decembrie 2010, Guvernul Romaniei isi ia angajamentul ca, in ceea ce priveste veniturile la bugetul de stat, se intentioneaza pastrarea neschimbata a principalelor componente ale sistemului fiscal.

Aceeasi initiativa legislativa incalca si Legea privind finantele publice, intrucat, potrivit acesteia, notiunea de taxa este definita ca o suma platita de o persoana fizica sau juridica, de regula, pentru serviciile prestate acesteia de catre un agent economic, o institutie publica sau un serviciu public, iar in cazul taxei de solidaritate nu exista contraprestatie, mai sustin liberalii.

Conducerea PNL mai atrage atentia ca introducerea taxei de solidaritate reprezinta si o impozitare multipla intrucat aceasta se aplica si persoanelor care platesc impozit pe cladiri si terenuri.

Nu in ultimul rand, conducerea liberala apreciaza ca instituirea unei astfel de taxe este neconstitutionala, intrucat incalca unele articole din legea fundamentala a tarii privind discriminarea, dar si Conventia europeana a drepturilor omului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#PNL vot impotriva, #vot impotriva taxa solidaritate , #stiri PNL
Comentarii
Poza LORENZON
LORENZON
rank 1
PNL sau Partidul Nătângilor Libertini, văd populism în orice inițiativă
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Si nu in ultimul rand, este peste puterea de intelegere a lui Crin Antonescul !