PNL vrea sa aiba o intalnire cu delegatia FMI

Marti, 04 Mai 2010, ora 20:25
1264 citiri
PNL vrea sa aiba o intalnire cu delegatia FMI

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a afirmat marti ca liberalii solicita o intalnire cu delegatia FMI pentru a discuta situatia Romaniei, precum si prezenta in Parlament a premierului Emil Boc pentru a informa despre continutul scrisorii de intentie cu Fondul.

"Ni s-ar fi parut normal ca FMI sa aiba intalniri cu toate grupurile parlamentare. Atunci cand FMI a venit in Romania in timpul campaniei electorale, a gasit timp sa se intalneasca cu partidele parlamentare. Situatia din luna aprilie 2010 in care se afla Romania este mult mai grava decat cea a toamnei trecute.

Nu ni se pare normal ca noi, opinia publica, sa putem afla numai din zvonuri, numai din lucruri spuse cu jumatate de gura de membrii Cabinetului despre ceea ce se discuta, despre soarta tarii pe o lunga perioada de aici inainte", a afirmat Vosganian, la finalul intalnirii Comisiilor de specialitate ale PNL.

Vicepresedintele PNL a lansat delegatiei FMI invitatia de a se intalni cu conducerea PNL, cu conducerea comisiilor de specialitate ale PNL pentru a discuta "despre soarta tarii, despre executia bugetara pe primul trimestru si situatia datoriei publice si a deficitelor romanesti".

"Cred ca aceasta invitatie publica pe care o facem FMI ar trebui sa fie suficienta intr-un moment in care reprezentantii Fondului vad ei insisi cate dificultati infrunta Guvernul atunci cand doreste sa aduca in Parlament legi care transfera responsabilitatea si costurile dinspre administratie spre cetateni si daca FMI doreste cu adevarat ca ceea ce se va scrie in scrisoarea de intentie chiar sa se aplice, inclusiv in plan legislativ, socotesc ca este obligatoriu sa doreasca o informare a noastra. Maine dimineata vom transmite o scrisoare delegatiei reprezentantei FMI in Romania in legatura cu aceasta chestiune", a explicat liderul PNL.

In plus, liberalul a sustinut ca, "avand in vedere faptul ca scrisoarea de intentie care urmeaza sa se incheie va schimba din pacate in rau soarta romanilor, avand in vedere toate informatiile potrivit carora regimul fiscal se va deteriora in Romania" PNL cere primului-ministru Emil Boc sa vina in fata Parlamentului si sa informeze Parlamentul Romaniei in legatura cu scrisoarea de intentie pe care Guvernul doreste sa o semneze cu FMI.

"Aceasta informare este obligatorie, in opinia mea, nu doar ca respect fata de Parlament, ci ca respect fata de societatea romaneasca", a sustinut vicepresedintele PNL.

Vosganian a precizat ca cifrele arata ca, in ceea ce priveste deficitele bugetare, Romania a atins "triste recorduri", fiind "cele mai mari deficite bugetare pe care Romania le-a avut vreodata in istoria sa moderna", punctand ca deficitul structural real este mult mai mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL intalnire FMI, #PNL Emil Boc, #scrisoare FMI , #stiri PNL