Politistii rutieri vor sa-i faca plangere penala deputatului PNL care a initiat legea privind presemnalizarea radarelor

Duminica, 22 Iulie 2018, ora 15:33
931 citiri
Politistii rutieri vor sa-i faca plangere penala deputatului PNL care a initiat legea privind presemnalizarea radarelor
Foto: Facebook/Florin Roman

Grupul Politistilor Rutieri din Romania spune ca analizeaza oportunitatea formularii unei plangeri penale impotriva deputatului PNL Florin Roman si cere Politiei Romane o pozitie publica fata de afirmatiile acestuia.

Deputatul liberal a spus ca nu poate intelege de ce se opun politistii modificarilor la Codul Rutier care vizeaza presemnalizarea radarelor, el intrebandu-se daca motivul nu este ca "dispare spaga" si ca "nu mai pot sta la panda". "In loc sa preveniti, voi panditi si oamenii mor in accidente? Nu va mai satura nimeni de ciubuc?", li s-a adresat Roman politistilor de la Rutiera.

Deputatul PNL Florin Roman, initiator al proiectului privind modificarea art.109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, ca prezenta masinilor de politie cu radar trebuie presemnalizata prin panouri, cu 500-1.000 de metri inainte, a scris, sambata, pe Facebook, ca ar vrea sa inteleaga, dar nu poate, de ce se opun politistii de la Rutiera presemnalizarii radarelor, el intrebandu-se daca motivul nu este ca dispare spaga si ca nu mai pot sta la panda.

"As vrea sa inteleg, dar nu pot. De ce se opun politistii de la rutiera la presemnalizarea radarelor, ca mijloc de preventie? Doar pentru ca dispare spaga? Doar pentru ca nu mai pot sta la panda? Doar pentru ca nu mai pot fi aroganti?", se intreaba deputatul liberal.

El spune ca a circulat prin Italia aproximativ 500 de kilometri si ca peste tot erau radare presemnalizate, iar "soferii incetinesc si se feresc de accidente si amenzi".

"De ce mor in prezent pe sosele domnilor de la rutiera 2000 de oameni? E bine asa? Vanati si morti? Nu va apasa niciodata numarul mare de morti pe sosele, faptul ca in loc sa preveniti, voi panditi si oamenii mor in accidente? Nu va mai satura nimeni de ciubuc?", a mai scris Florin Roman.

Plangere penala?

Grupul Politistilor Rutieri din Romania a transmis, printr-un comunicat de presa, ca analizeaza oportunitatea formularii unei plangeri penale impotriva deputatului PNL, care "aduce atingere onoarei si prestigiului Politiei Romane".

"Urmare aparitiei in spatiul public a unei postari de pe reteaua de socializare a domnului deputat Florin Roman, prin care acesta aduce atingere onoarei si prestigiului Politiei Romane prin folosirea unor cuvinte si expresii jignitoare la adresa tuturor politistilor, catalogandu-i drept spagari si ciubucari, Grupul Politistilor Rutieri din Romania, prin Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual, analizeaza oportunitatea inaintarii catre unitatea de parchet competenta a unei plangeri penale impotriva domnului deputat Florin Roman, pentru savarsirea infractiunii prevazuta si pedepsita de art. 296 din Codul Penal. Totodata, se analizeaza si posibilitatea inaintarii catre instanta competenta a unei actiuni privind denigrarea personalului Politiei Romane, prin folosirea in spatiul public a unor expresii sau cuvinte menite sa aduca atingere onoarei si demnitatii politistilor", arata Grupul Politistilor Rutieri din Romania.

De asemenea, politistii de la serviciul Rutier cer conducerii Politiei Romane o pozitie publica fata de afirmatiile deputatului.

Scrisoarea catre Klaus Iohannis

Grupul Politistilor Rutieri din Romania a transmis, vineri, o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis in care atrage atentia ca, dupa adoptarea unor modificari la Codul Rutier care vizeaza presemnalizarea aparatelor radar, "numarul accidentelor rutiere, avand cauza viteza excesiva, va creste alarmant". Politistii cer presedintelui sa nu promulge legea pe care o considera un "pariu cu viata cetatenilor" si ii solicita sa atace la Curtea Constitutionala prevederile acesteia.

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat, in 5 iulie, un proiect de lege pentru modificarea art.109 din Ordonanta de Guvern nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care prevede, printre altele, ca prezenta masinilor de politie cu radar trebuie presemnalizata prin panouri cu 500 - 2.000 de metri inainte.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#politisti plangere Florin Roman, #Florin Roman rutieri, #Florin ROman radare , #stiri PNL