Ponta si-a dat demisia: PNL propune alegeri anticipate prin acord politic

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 13:37
3813 citiri
Ponta si-a dat demisia: PNL propune alegeri anticipate prin acord politic
Foto: Digi 24 TV

PNL a reactionat, miercuri, la demisia premierului Victor Ponta, cu propunerea organizarii de alegeri anticipate prin acord politic.

Alina Gorghiu, co-presedinte al PNL, a anuntat ca incepand de miercuri va avea discutii cu liderii politici pentru a gasi sustinere pentru anticipate. "Nu cred ca este nicio surpriza ca astazi PNL solicita anticipate. Inca din ianuarie 2015, nu vreau sa reiau contextul si de cate ori am reluat-o, dar astazi cel mai rezonabil, echilibrat si care vine in anticiparea solicitarilor societatii civile" ar fi declansarea alegerilor anticipate, a spus Gorghiu intr-o conferinta de presa tinuta la sediul PNL, alaturi de Vasile Blaga.

Ponta si-a dat demisia: Oprea spune ca au decis sa asculte vocea strazii

"Vreau sa va spun ca PNL a inteles foarte clar un lucru: ca manifestarea de aseara este o manifestare impotriva neglijentei, arogantei, coruptiei din administratie. Este categoric un avertisment puternic pe care societatea civila il da clasei politice, societatii in ansamblul sau", a explicat Gorghiu, care a aratat ca spera "ca macar in al 12-lea ceas vom avea lideri politici responsabili care vor intelege cat de important este sa nu ignoram solicitarile (...) Nu avem voie nici eu, nici colegii nostri, nici alti lideri sa ramanem indiferenti la opinia publica".

Ponta si-a dat demisia: Reactia lui Catalin Predoiu, potential premier

"Acesta este mandatul PNL, legat de anticipate, si credem ca daca exista bunavointa si putin respect fata de cetatean, printr-un acord politic putem sa rezolvam (...) Vom face noi primul pas si vom initia un dialog cu liderii partidelor, pentru a vedea daca si in ce masura pozitia celorlalti lideri se va suprapune peste aceasta propunere, altfel exista o multime de scenarii, dar demisia unui numar de parlamentari nu inseamna anticipate".

Ponta si-a dat demisia - Prima reactie de la Opozitie: Coalitie cu UNPR?

Gorghiu a mai spus ca "varianta pe care o propune PNL spre discutie azi tuturor factorilor decidenti este acest pas in spate, pentru ca anticipate inseamna un nou parlament care are legitimitatea votului popular. E nevoie de un nou start in politica romaneasca, vom fi si noi foarte atenti la ce inseamna liste parlamentare...".

La randul sau, co-presedintele PNL, Vasile Blaga, a comentat demisia lui Ponta si a reluat necesitatea organizarii de anticipate. "Am vazut decizia domnului Ponta, e tarzie, dar mai bine mai tarziu... e nevoie de acest acord pentru ca alegerile sa aiba loc intr-un timp cat mai scurt cu putinta. Cred ca este si in acord cu ce isi doresc cetatenii, ei sa isi aleaga pe cine doresc sa ii reprezinte in viitorul Parlament".

Ponta demisioneaza: Am rezistat la orice batalie cu adversarii politici, dar niciodata nu ma bat cu oamenii

Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca isi de demisia din functia de prim-ministru, in urma masivelor proteste de marti seara, in care mii de oameni au cerut sa cada capete de la varful politicii pentru tragedia din clubul Colectiv.

Premierul a anuntat ca pleaca de la conducerea Executivului intr-o declaratie de presa tinuta la Guvern.

"Am putut sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii si dorinta legitima de a avea responsabili mai mari. Ar fi o greseala sa ignor acest lucru, nu cred ca e corect sa las responsabilitatea pe seama celor care au fost in teren, secretari de stat, ministri...

Sunt gata sa fac eu acest gest si incep cu ziua de astazi. Imi depun mandatul de prim-ministru si al Guvernului. Fac asta pentru ca am rezistat la orice batalie cu adversarii politici, dar niciodata nu ma bat cu oamenii, am avea cu totii de suferit", a declarat Ponta.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#PNL anticipate demisie Ponta, #Gorghiu anticipate , #stiri PNL