Prezentarea motiunii PNL pe Educatie, oprita de PSD si PD-L

Luni, 23 Martie 2009, ora 21:24
871 citiri
Prezentarea motiunii PNL pe Educatie, oprita de PSD si PD-L

Prezentarea motiunii simple pe educatie a PNL a fost oprita, luni, in Camera Depuatilor dupa ce social-democratii si democrat-liberalii au acuzat ca textul motiunii a fost modificat.

Potrivit deputatilor PSD si PD-L, acest lucru nu este permis de Regulamentul Camerei. Mai mult, ei spun ca o asemenea incalcare a Regulamentului Camerei Deputatilor nu a avut loc niciodata in Paralmentrul Romaniei.

In situatia data, liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader, a solicitat o pauza pentru consultarea liderilor de grup, pe marginea acuzatiilor aduse liberalilor de catre PSD si PD-L privind incalcarea Regulamentului Camerei la citirea motiunii simple.

"Astazi (luni n.red.), pentru prima data in istoria Parlamentului, articolul 158 din Regulament a fost incalcat si un grup parlamentar a schimbat realitatea, prezentand in plen o motiune simpla care nu mai exista, citind dupa stenograma o alta motiune.

La care dintre cele doua sa raspundem? Motiunea simpla citita in plen nu exista, este ilegala, iar cea semnata nu a fost citita. Articolul 158 din Regulament ii da dreptul presedintelui Camerei sa nu o ia in considerare", a spus deputatul PSD, Valeriu Zgonea.

"Solicit o pauza de consultari de 10 minute pentru a stabili, cu liderii de grup, daca mai mergem sau nu mai departe, cu asemenea incalcari ale Regulamentului", a cerut Toader, primind din partea presedintelui Camerei, Roberta Anastase, 15 minute pentru discutii.

Motiunea liberalilor privind invatamantul este intitulata "Educatia sub cenzura Ecaterinei Andronescu. Istoria se repeta". Motiuneam care trebuia dezbatuta luni si votata marti, cere renuntarea la diminuarea orelor de sport, de istorie si de limbi moderne din programa scolara pentru invatamantul preuniversitar.

Ministrul Andronescu a apreciat ca motiunea simpla este fara obiect, in conditiile in care diminuarea orelor s-a facut de comun acord cu sindicatele. Pentru a fi adoptata, motiunea are nevoie de votul majoritatii deputatilor prezenti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#motiune PNL Educatie, #motiune dezbatere oprita , #stiri PNL