Propunerile legislative ale PNL, amanate pentru toamna

Luni, 16 August 2010, ora 19:39
1080 citiri
Propunerile legislative ale PNL, amanate pentru toamna
Foto: Arhiva

Comisiile juridica si de buget-finante au decis amanarea adoptarii rapoartelor pentru luna noiembrie asupra celor doua proiecte de legi initiate de liberali privind reducerea datoriilor statului catre agentii economici si reducerea taxelor si impozitelor.

"Membrii Comisiilor s-au intrunit in sedinta comuna in timp ce noi discutam legea cu privire la ANI si in urma luarilor de cuvant au hotarat cu majoritate de voturi amanarea discutiilor si intocmirea unui raport pentru luna noiembrie. In acelasi sens, comisia pentru buget a decis cu privire la legea pentru adoptarea unor masuri de reducere a taxelor, impozitelor si contributiilor sociale in vederea crearii de noi locuri de munca", a declarat presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase dupa ce deputatii si-au exprimat votul asupra Legii ANI.

Comisiile juridica si de buget-finante, reunite la propunerea PNL, a decis amanarea asupra raportului asupra proiectului legislativ privind reducere a datoriilor statului catre agentii economici, astfel incat initiativa sa fie discutata dupa ce Parlamentul European adopta Directiva 35/2000, invocata de Ministerul Finantelor.

Cel care a propus amanarea intocmirii raportului asupra acestui proiect, care primise aviz favorabil de la Comisia de buget-finante si aviz negativ din partea Comisiei juridice, a fost deputatul PD-L Petru Calian, care a invocat Directiva CE 35/2000. Propunerea sa a fost adoptata de Comisii cu 28 de voturi "pentru" si 20 "impotriva".

In plus, membrii Comisiei de buget-finante au amanat si raportul asupra celei de-a doua propuneri a PNL, privind aprobarea unor masuri de reducere a taxelor, impozitelor si contributiilor sociale in vederea crearii de noi locuri de munca, cresterii economice si a mentinerii puterii de cumparare.

Decizia de a amana pentru toamna raportul asupra acestei initiative legislative, care de altfel fusese trecuta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei a fost luata cu 11 voturi "pentru" si noua "impotriva", apartinand deputatilor PSD si PNL.

Initiativa nu produce efecte decat in 2011, nu are rost sa ne grabim

Tot Calian a fost cel care a propus amaarea raportului, invocand faptul ca, oricum, initiativa legislativa nu produce efecte pana in 2011.

"Oricum initiativa nu produce efecte decat in 2011, iar in consecinta nu are rost sa ne grabim, sa ne pripim, sa iesim cu un raport probabil de respingere, si ar fi mai bine sa discutam in sesiunea din toamna linistiti acest proiect, pentru ca este important. Sunt unele prevederi foarte bune. Eu v-as propune sa fiti de acord cu amanarea acestui proiect pana in sesiunea urmatoare din toamna", a spus democrat-liberalul, spre iritarea liberalului Horea Uioreanu, care a condamnat atitudinea PD-L in fata proiectelor de lege initiate de liberali.

"In primul rand cele doua proiecte de lege nu necesita o procedura extraordinara, iar mai mult de atat, asa in culise, si PSD si PNL sunt de acord cu noi. Sigur ca politic vor specula acest demers, dar ati vazut ce sa intamplat aici, PNL doar a mimat, iar PSD le-a aplicat inca o lovitura pe la spate celor din PNL", a spus Petru Calian la finalul sedintei Comisiilor.

La randul sau, liberalul Daniel Chitoiu a aratat ca se astepta ca proiectele sa fie amanate, avand in vedere ca reprezentantii puterii au majoritate in Comisii.

"La al doilea proiect prevederile care au fost amanate se refera, si de aceea le-a fost frica la guvernanti, la reducerea cotelor contributiilor sociale cu 9,5 % pentru pensii, si 0,5% pentru fondul de sanatate", a spus Daniel Chitoiu.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#propuneri legislative PNL amanate, #rapoarte Comisii discutate toamna , #stiri PNL